Hirdetés

Agyhullámok elemzésével tenne jobb játékossá egy magyar találmány



|

A NeuroLeet lényege, hogy figyeli az e-sportolók meccsek közbeni agyi aktivitását, és ezek alapján állít össze számukra személyre szabott edzéstervet.

Hirdetés

Valószínűleg még hosszú út áll a gaming előtt, mire az e-sportolók megbecsülése megközelíti a hagyományos sportolókét, de akik figyelmesen követik a versenyszerű videojátékokat, azok pontosan tudják, hogy az ezt  a hívatást űzők mind szellemileg, mind fizikailag remek formában kell, hogy tartsák magukat. Egy magyar cég most nagyon hasznos kiegészítőt készít a kompetitív játékosok számára.

A MindRove nevű hazai startupot Márton Gergely Ph.D.-s agykutató hozta létre, termékük, a NeuroLeet pedig azt a célt szolgálja, hogy az e-sportolók és kompetitív gamerek szellemileg is a legjobb formájukat hozzák egy-egy meccsen.

Hirdetés

Ehhez olyan technológiát használnak, melyet egyébként más területeken már sikeresen alkalmaztak:

"Vannak egyéb cégek, akik azzal foglalkoznak, hogy neurofeedback-készülékeket gyártsanak, hogy azok segítségével segítsék a meditációt vagy kezeljék a kóros álmatlanságban és ADHD-ban szenvedőket."

Mártonék felfigyeltek arra, hogy a kompetitív videojátékok terén nagyon kevés egészségügyi adat áll rendelkezésre, ami teljesen elüt például a hagyományos sportolóknál bevett szokásoktól. A NeuroLeet segít az e-sportolóknak, hogy rendben tartsák mentális egészségüket és fejlesszék képességeiket.

Az agyhullámaink megfigyelésével a neuroLeet visszajelzéseket küld játék közben, hogy mikor érdemes kicsit megnyugodnunk, hogy növeljük agyunk hatékonyságát, valamint alkalmazásának segítségével részletesen kielemezhetjük, hogy hogyan teljesítettünk egy-egy meccs alatt.

Az eszköznek jelenleg is zajlik az Indiegogo kampánya, melybe bárki beszállhat, ha úgy érzi, szüksége lenne egy hasonló eszközre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.