Hirdetés

Akár a 8 GHz-es órajelet is elérheti az Intel Raptor Lake



|

Csúcsteljesítményre lesznek képesek a gyártó 13. generációs processzorai.

Hirdetés

Az Intel a Technology Tour 2022 konferencián mutatta be, mit tudnak majd a vállalat legújabb fejlesztésű processzorai, azaz a Raptor Lake termékcsalád tagjai. Az Intel 13. generációs CPU-k közül legalább egy biztosan 6 GHz-es órajelen fog működni, de túlhúzva akár a 8 GHz-es értéket is elérhetik a csúcsmodellek. A következő széria egyes tagjait még nem leplezték le, viszont az Intel prezentációjából kiindulva komoly előrelépést jelentenek a korábbi processzorokhoz képest: egyszálas teljesítményben 15, többszálasban 41 százalékos növekedésről beszélünk.

Hirdetés

Úgy fest tehát, hogy a Raptor Lake 6 GHz-re képes tagja (vagy tagjai) egy dologban felülmúlják majd a 16 magos Ryzen 9 7950X-et, amely számára az 5,7 GHz-es órajel jelenti majd a csúcsot. Nyilván a processzor teljesítménye nem csupán ezen az egy értéken múlik, viszont egy ilyen eredményt kétségtelenül a rivális felett aratott győzelemként tudnának eladni a kékek.

Az Intel következő nagyobb prezentációjára szeptember 27-én kerül sor az Innovation rendezvényen, amelynek San Jose ad otthont. Itt a vállalat még több részletet fog elárulni a Raptor Lake processzorokról, és talán már az egyes CPU-modelleket is bemutatja. A dátumválasztás pedig nem véletlen, ugyanis pont ezen a napon jelennek meg az AMD legújabb Ryzen 7000 processzorai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.