Hirdetés

Állítólag hetek óta raktárakban állnak az új RTX kártyák, de nem félünk, hogy ellepik a piacot



|

Az Nvidia egyértelműen kivárásra játszik, de az előző generáció kriminális rajtja után egyáltalán nem bánnánk, ha most betáraznának kártyákból.

Hirdetés

"Augusztus óta állnak a raktárakban az Nvidia RTX 4000-es videokártyái" - számolt be több forrás is a napokban, ezzel is azt sugallva, hogy a zöldek már valójában régen piacra dobhatták volna az új generációt, csak még az utolsó filléreket is ki akarják csalni az elkeseredett vásárlók zsebéből, mielőtt végleg beszakad az 3000-es széria ára.

Az igazság természetesen most is valahol félúton van. Jensen Huang, az Nvidia elnöke a befektetőkkel folytatott pénzügyi elszámolás során nem titkolta, hogy még az RTX 3000-es kártyákat sem engedték rá teljesen a piacra, mert ha hirtelen megnőne a kínálat, akkor indokolatlanul beesne az ár. Ezt mi mondjuk egyáltalán nem bánnánk. Ebből adódóan viszont senkit nem lep meg, hogy előbb megpróbálnak abból a sorozatból mindent eladni, nincs okuk kapkodni.

Hirdetés

Emellett azt sem bánnánk, ha az Nvidia rendesen felkészülne erre a megjelenésre, hiszen az előző generáció rajtja csak "paper launch" volt: bejelentették az új modelleket, de még az újságíróknak, tesztelőknek is csak komoly késéssel, mindössze néhány napra tudtak kártyát biztosítani, és nem egy olyan modell volt, amiből kevesebb mint 10 érkezett az egész országba.

A hírt megerősítő kiszivárgott képen pedig nem hegyekben állnak a videokártyák, hanem összesen 6 darab van kipakolva egy asztalra.

Úgyhogy inkább várjunk még egy hónapot a megjelenésig és gyűjtögesse a raktárban a hardvert az Nvidia, mint hogy fél perc alatt elfogyjon az összes, és hónapokat kelljen várni az árulfeltöltésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.