Hirdetés

Kiszivárgott, mit tud az AMD Navi Radeon RX



|

Ismét Twitteren bukkant fel egy GPU-val kapcsolatos előzetes információ, ezúttal a Big Navi specifikációira derült fény.

Hirdetés

Elég sokan kíváncsiak arra, mit tudhat a titokzatos Big Navi, az AMD következő generációs GPU-ja, amellyel a gyártó igyekszik végre komolyabban is felzárkózni az NVIDIA mellé (legalábbis addig biztosan, míg konkurense vissza nem vág az Ampere GPU-k megjelenésével). A homályos célozgatásoknál egy kissé pontosabb adatokat is láthatunk egy újabb leaker jóvoltából, aki Twitteren tette közzé a grafikus vezérlő néhány adatát.

Hirdetés

A CyberPunkCat nevű felhasználó állítólag az SK Hynix félvezetőgyártónál dolgozó ismerőseitől kapta azt az adatlapot, amelyen a Big Navi néven is emlegetett Radeon RX részletei láthatóak. Ezek szerint 80 számítási egység, 5120 mag, 24 GB HBM2E memória és 2 TB/s sávszélesség jellemzi majd az újdonságot.

Lisa Su, az AMD vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy a Big Navi ugyanazt fogja véghezvinni a grafikus vezérlők piacán, mint amit a Ryzen elért a processzorok versenyében. Egész konkrétan azt tervezi, hogy a 4K szegmensben már az AMD lesz a piacvezető. Nagyon merész célok és nagyon erős megfogalmazás, de ha az adatok stimmelnek, akkor akár lehet is benne valami.

A most kiszivárgott információk jó eséllyel arra a modellre vonatkozhatnak, amelyet nemrég szúrtak ki egy dél-koreai tanúsító intézet listájában. Márpedig az ottani gyakorlat alapján a lajstromba vett termékek általában egy, legkésőbb másfél hónappal a tanúsítás megszerzését követően már a boltokba is kerülnek, szóval március végén megnézhetjük, tényleg ilyen erős lesz-e az AMD nagyágyúja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.