Hirdetés

Még idén olyan kártyát villant az AMD, amitől félhet az Nvidia



|

A csúcskategóriás, Nvidia-gyilkosként emlegetett Navival szeretnék megszorongatni a legjobb RTX-es kártyákat.

Hirdetés

Mind a processzorok, mind a videokártyák piacán szépen tör előre az AMD, de utóbbi kategóriában továbbra is egyértelműen az Nvidia dominál. Ez például a Steam felmérésében is látszik (decemberi adatok alapján az első 15 helyen Nvidia kártya áll), a Jon Peddie Research mérése alapján pedig 2019. harmadik negyedévében az Nvidia piaci részesedése 72,92% volt, míg az AMD - 5%-ot rontva az eggyel korábbi eredményéhez képest - 27,08%-on végzett.

Hirdetés

Az AMD idén igyekszik a hardcore rétegeket is még jobban megcélozni. A cég ügyvezetője, Lisa Su egy interjúban elmondta, 2020-ban bemutatják a következő generációs, RDNA2-alapú Big Navi GPU-t, melyet az RTX-es csúcskártyák riválisának szánnak. Valószínűsíthető, hogy a leleplezésre a júniusi Computexen kerül majd sor, de ezt egyelőre nem jelentették be.

Szerintetek hogyan lehetne csábítóbb az AMD kínálata az Nvidiáéval szemben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.