Hirdetés

Elhódítja a PC-s gamereket az Inteltől az AMD



|

Itt egy újabb jelentés, amely szerint a játékosok már nem Intel CPU-t, hanem AMD Ryzen processzort választanak.

Hirdetés

A PC-s gamerpiacon hosszú ideje az Intel dominált, most viszont ez változni látszik: újabb és újabb jelentések jönnek, amelyek szerint a játékosok már inkább AMD Ryzen processzort választanak. Itt van például egy, ami a Jon Peddie Research, az Antikythera Intelligence and Research és a Wccftech közös munkájának eredménye. Ez alapján a PC-s gamerek 41 százaléka már AMD processzort használ. 

Hirdetés

A mintát ugyanakkor a Wccftech látogatói jelentették, ami azért messzemenően nem terjed ki a teljes gamer- vagy PC-s piacra. Az 55 oldalas jelentést egyébként a gyártóknak, boltoknak és beszállítóknak szánták, 9000 dollárba kerül a teljes anyag, de a Wccftech a lényegről külön beszámolt. 

Kell aggódnia az Intelnek? Önmagában emiatt a jelentés miatt nem, viszont mivel újra és újra ilyen trendet ábrázoló kutatások, felmérések és elemzések kerülnek elő, ezért jól látszik, hogy az AMD Ryzen chipek már a gamerpiacon is hatalmas fenyegetést jelentenek az Intelre nézve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.