Hirdetés

AMD Renoir APU-kkal érkezik a Gigabyte bivalyerős mini PC-je



|

A Gigabyte Brix mini PC-k méretükhöz képest eddig is brutális teljesítményt kínáltak, azonban az AMD új chipjeivel ezt tovább fokozhatják.

Hirdetés

Akik kicsi, de mégis remek teljesítménnyel rendelkező mini PC-ket keresnek, azok bizonyára találkoztak már a Gigabyte BRIX nevű gépeivel, melyek legtöbb téren remek alternatívái a hagyományos személyi számítógépeknek. A gyártó most bejelentette, hogy újabb lépést tesz a konfigurációk modernizálása felé és az AMD Renoir lapkáival szerelt konfigurációkat is kiad.

Hirdetés

Noha a legtöbb PC gyártó már átállt a Renoir APU-kra, a Gigabyte azon kevesek között van, akik a mai napig a AMD Ryzen Embedded V1000-es modelleket, illetve a 2013-ban megjelent Richland APU verziókat használják. A cég közleménye szerint azonban ez hamarosan megváltozik, ugyanis elkezdenek az AMD új lapkakészletét használó BRIX gépeket gyártani.

A Gigabyte belengette, hogy ezek a gépek olyan 8 magos és 16 szálas processzor opciókat is kínálnak, ami Ryzen 7 4800U-t sejtet, hacsak a cég nem vált azonnal a frissen bejelentett Ryzen Embedded V2000 processzorokra Zen 2-es magokkal. Emellett arról is beszámoltak, hogy a kisebb és magasabb barebone-okkal is készülnek, hogy mindenki a tárhely-kapacitás függvényében választhasson kedvére valót.

A megjelenítésért egy 7 nm-es Vega iGPU felel, mely négy darab 4K-s monitor támogat majd. Emellett előre telepített Wi-Fi 6 modulokat és 2,5 GB/s-os LAN csatlakoztatási lehetőséget is találunk rajta. 

A megjelenésről és az árról egyelőre semmit nem tudunk, de valószínűleg még türelemre lesz szükség, ugyanis a korábban belengetett Intel Tiger Lake BRIX gépek körül is nagy a csend.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.