Hirdetés

Ugyanazt a videokártyát kapja a PS5 és az Xbox Series X?



|

Az AMD utalt a dologra, és ez alapján grafikus teljesítményben nem sok különbség lesz a két konzol között.

Hirdetés

Bár konkrét adatok továbbra sem érhetőek el, az AMD a legutóbbi prezentációja során arra utalt, hogy hasonló (vagy akár ugyanolyan) ray tracing-képességekkel és grafikus technológiával jön majd a PlayStation 5 és az Xbox Series X, hála az új RDNA 2-nek. Az AMD konkrétan azt mondta, hogy az RDNA 2 részeként egy új, hardveresen gyorsított ray tracing architektúrát fejlesztettek, ami egy közös architektúra lesz a következő-generációs játékkonzolok világában. A szakértők szerint egyértelműen a Sony és a Microsoft újdonságaira céloztak. 

Hirdetés

Mindez pedig azt jelentené, hogy grafikus teljesítményben nem igazán lesz különbség a PS5 és az Xbox Series X között. Eddig egyébként arról beszéltek, hogy a PS5 régebbi technológiát kapna, az Xbox Series X pedig újabbat. 

Azt egyelőre senki sem tudja, hogy miként befolyásolja majd a grafikus technológia az új konzolok vételárait. Pedig számos felmérés szerint a legtöbb leendő vásárlónál az elsődleges szempont a vállalható vételár az új konzol kiválasztásakor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.