Hirdetés

AMD-erőforrásokkal csábít az Acer Nitro és a Swift-sorozat



|

Ryzen 7000 processzorokkal szerelt ultrabookokat és gamerlaptopot mutatott be a tajvani gyártó.

Hirdetés

Az Acer nem aprózta el az idei CES-t, és már az esemény előtt berúgta az évet egy terméklavinát hozó bemutatóval, melynek keretében számos újdonságot lelepleztek a ChromeOS-es masináktól a középkategóriás irodai gépeken át a legerősebb Predator gaming laptopokig. A tajvani vállalat legtöbb ajánlata az Intel processzoraira épül, de aki az AMD technológiájára szavazna, annak három további modellel is készült a márka az ultrabookos és a gaming kategóriákban.

Ami az előbbit illeti, a 14,99 mm-es vastagságú alumínium házba öltöztetett Acer Swift Go 14 az AMD Ryzen 7000-szériás processzoraira épül, és egy 14 hüvelykes, 2,8K-s OLED (120 Hz) kijelzővel igyekszik elkápráztatni a szemlélőt. A mindössze 1,3 kg-ot nyomó laptop legfeljebb 16 GB LPDDR5 memóriát és 2 TB PCIe Gen 4 SSD-t kínál, az üzemidő kapcsán pedig 9,5 órára számíthatunk.  A fentiek mellett az Acer egy MicroSD-kártyaolvasót és egy 1440p-s felbontású webkamerát is bedobott a kalapba. Mindezért 999 eurót kell fizetnünk, amikor az AMD-alapú Swift Go 14 áprilisban megérkezik Európába.  

Acer Swift Go 14 AMD
Acer Swift Go 14 AMD

Hirdetés

A gamernotebookok kategóriájában a Nitro 16-ba és a Nitro 17-be hozta el a Ryzen 7000-es CPU-kat az Acer, a grafikai megjelenítésről viszont az inteles variánsokhoz hasonlóan itt is az Nvidia GeForce RTX40-es mobil GPU-k gondoskodnak. A maximálisan kérhető memória mindkét gép esetében 32 GB DDR5 (4800 MHz), míg az M.2-es PCi Gen 4 tárhelyből 2 TB-nál húzták meg a határt.

Acer Nitro 17 AMD
Acer Nitro 17 AMD

A Nitro 17 egy 17,3 hüvelykes, 144 vagy 165 Hz-es képfrissítésű FHD vagy QHD kijelzővel támad, portokból pedig mindkét modellen HDMI 2.1, microSD kártyaolvasó, USB 2.0, USB 4, C típusú USB3.2 Gen 2 DisplayPort és két USB 3.2 Gen 2 port áll rendelkezésre, amelyek közül az egyik lehetővé teszi az offline töltést is.

Az Acer Nitro 16 és a Nitro 17 egyaránt májusban futnak be az európai boltokba, 1499 és 1599 eurós áron, amelyért egy hónapnyi ajándék hozzáférést is kapunk az Xbox vagy a PC Game Pass előfizetéses játékgyűjteményéhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.