Hirdetés

Anélkül játszhatsz a Samsung új monitorjain, hogy gépet kapcsolnál hozzá



|

Se PC, se konzol nem kell, a játékokat a monitor önmagában el tudja indítani - egy csavarral.

Hirdetés

A Samsung közel két hónapja leplezte le a Gaming Hub néven futó új szolgáltatását, amely a GeForce Now, az Xbox Cloud Gaming, a Google Stadia és az Utomik játékstreaming-platformokat is elhozta a koreai gyártó okostévéire, egyéb gaming-fókuszú nyalánkságokkal együtt.

A héten zajló Gamescom alkalmából a vállalat két új gamer monitort is megvillantott, amelyek szintén támogatják az új megoldást, így számítógép nélkül, natívan is beizzíthatjuk róluk felhős játékokat.  

Hirdetés

Az Odyssey G70B (G7) és az Odyssey G65B (G6) a Samsung-monitorok történetében elsőként integrálják a Tizen OS-alapú Samsung Smart Platformot és a Gaming Hubot. A streaming szogáltatók választéka itt is megegyezik a TV-s repertoárral, tehát az összes nagy platform képviselteti magát, és természetesen nem hiányzik az elengedhetetlen Bixby-támogatás sem.

Az Odyssey G70B-t 28"-es vagy 32"-es, UHD-felbontású IPS kijelzővel választhatjuk, amely 144 Hz-es képfrissítést és 1 ms-os válaszidőt kínál. A G65B 27 és 32 hüvelykes, ívelt (1000R) panellal fut be, 240 Hz-es képfrissítéssel és 1 ms-os válaszidővel. A G70B az Nvidia G-Snycet és az AMD FreeSync Premium Pro technológiát is támogatja, míg a G65B-n csak az utóbbi érhető el.

A Gaming Hubon túl mindkét új Odyssey-monitorban megtalálható az ún. Game Bar is, mellyel a játékosok gyorsan és egyszerűen megtekinthetik a játékbeállítások állapotát, valamint módosíthatják a válaszidőt, a képernyő arányát és a Game Picture módot anélkül, hogy ki kellene lépniük a játékból.

A monitorok várható áráról sajnos nincs információ, és a megjelenési dátumukról is csak annyit árult el a gyártó, hogy valamikor a negyedik negyedévben számíthatunk a piaci rajtra. Eközben a tengerentúlon már elindult az Odyssey-sorozat nemrég leleplezett csúcsmodellje, az 55 hüvelykes Odyssey Ark előrendelése is, amely Magyarországon szeptember közepétől lesz kapható, 1 100 000 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.