Hirdetés

Animált billentyűzettel támad a Finalmouse



|

A Finalmouse decemberben érkező újdonsága mellett őskori leletnek tűnnek a LED-es gamer billentyűzetek.

Hirdetés

Idehaza nem sokan ismerik a Kaliforniából működő Finalmouse perifériagyártót, ami persze nem is csoda, a cég saját weboldala szerint ugyanis a márkának mindössze egyetlen terméke van (egy 189 dolláros egér), és még az sem rendelhető.

A jövőt illetően viszont nagy terveket dédelget a gyártó, és egy igazán különleges billentyűzettel igyekszik lenyűgözni a világot. A klaviatúra prototípusáról nemrég felbukkant egy videó a Twitteren, és igencsak áll-leejtős a cucc.

Hirdetés

A Finalmouse csapata ugyanis egy animált billentyűzeten dolgozik: a gombok alatt egy kijelző kapott helyet, amin Unreal Engine 5-ben készült tartalmak futnak. Az alábbi, Jake Lucy által megosztott videón néhány úszkáló hal formájában mutatja meg magát a "virtuális skinnek" nevezett technológia.

Lucy posztját maga a gyártó is retweetelte, közölve, hogy a fenti képsorok csak a jéghegy csúcsát jelentik, s hogy december 17-én ők is megmutatják a perifériát. A Finalmouse egyben azt is felfedte, hogy a kiszivárgott billentyűzet egy 1 évvel korábbi prototípus, de már ez is működőképes volt.

A szivárogtató mindazonáltal néhány - hivatalosan meg nem erősített - információt is közölt az eszközről. A klaviatúrába elvileg egy 2K és 4K közötti felbontású kijelző kerül, a megjelenített tartalmak pedig lehetnek interaktív skinek vagy egyszerű videofájlok is, és a Steam Áruházból tudjuk majd letölteni őket. Az egyetlen USB-C kábellel csatlakozó eszköz elvileg beépített "Steam Deck stílusú funkciót" is kap, bármit is jelentsen ez, az animációk futtatásáért pedig saját CPU és GPU felel majd, így a billentyűzet nem terheli a PC-nket.

Hogy mindebből mi válik valóra, azt még karácsony előtt meglátjuk, de nem lennénk meglepve, ha később más gyártók is lekoppintanák kijelzővel turbózott periféria ötletét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.