Hirdetés

Árban is az RTX 3090 Ti szintjén lehet az AMD új csúcskártyája



|

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, ezért is bőven több mint egymilliót kérnek majd a hazai boltokban.

Hirdetés

Már reménykedni sem merünk abban, hogy hirtelen rohamosan esni kezdenek a videokártyák árai, felkészültünk arra, hogy az Nvidia minden bizakodása ellenére még akár további hosszú évekig ilyen maradhat a piaci helyzet. Ez persze nem akadályozza meg a gyártókat abban, hogy egymásra licitáljanak. Ennek következő lépcsője lehet az AMD készülő csúcskártyája, az RTX 3090 Ti babérjaira törő RX 6950 XT.

Bár a hivatalos bejelentés még odébb van, néhány ausztrál viszonteladó adatbázisában már felbukkant a kártya. Bár a listában "Gigabyte Radeon RXD 6900 XT Gaming OC" néven szerepel, a termékkód (GV-R695XTGAMING-OC-16GD) egyértelműen már az új csúcsmodellre utal. A kártya 3240 ausztrál dollárért,  átszámítva 830 ezer forintért került listázásra.

Hirdetés

A modell elnevezési kavarodása minden bizonnyal abból adódik, hogy egy template segítségével töltötték fel a terméket, és elfelejtettek mindent átírni. A Gigabyte egyébként nemrég jegyezte be az időzett modellszámot az ECC-nél (Eurázsiai Gazdasági Bizottság), vagyis hitelesnek tűnik az információ.

Ha valóban ezzel az árral számol az AMD, az azt jelenti, hogy az új csúcskártya 66%-kal lesz drágább az előzőnél, ezzel egy szintre kerül az RTX 3090 Ti-jal. Egyelőre persze semmi sem hivatalos, lehet, hogy csak valami kavarodás van a háttérben, így az információt kezeljük szigorúan pletykaként. Ha viszont beigazolódik, akkor lehet jobban megérni megvárni az RDNA 3-as GPU-kat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.