Hirdetés

Arc GPU-val izmozik az Intel legújabb bivalyerős mini PC-je



|

A kékek leleplezték az Intel NUC 12 Enthusiast mini PC-t.

Hirdetés

Az Intel évek óta jelentkezik a nagy teljesítményt kínáló NUC-szériás kompakt számítógépekkel, az ősz pedig elhozta a termékcsalád legújabb generációját, a NUC 12 Enthusiast mini PC-t.

Ahogy az lenni szokott, a kékek ezúttal is igyekeztek a legtöbb kakaót kipréselni a kis méretből, az idei év nagy változása azonban, hogy a játékosoknak és tartalomkészítőknek ajánlott új masinában már az Intel házon belül fejlesztett Arc grafikus chipje dolgozik.

Hirdetés

A 230 x 180 x 60 mm-es gépházban egy 12. generációs Intel Core i7-12700H processzor és egy Arc A770M GPU lapul, 16 GB-nyi GDDR6 VRAM-mal. A rendszer 16 GB DDR 4 RAM-mal érkezik, de igény esetén akár 64 GB-ig is bővíthető. Ami a tárhelyet illeti, az Intel választása egy 1 TB-os PCIe Gen4 NVMe SSD-re esett, ám a 3 beépített M.2 PCIe slotnak (ebből 2 Gen4 NVMe) köszönhetően itt is van mozgásterünk.

A NUC 12 Enthusiast első alkalommal az asztali felhasználók számára is elhozza az Intel Deep Link technológiát, amely a processzor és a valós idejű sugárkövetést (ray tracing) támogató GPU tökéletes együttműködését segíti különböző típusú feladatok közben. A 330W-os tápegységgel ellátott PC-re 2 db Thunderbolt 4 és 6 db USB 3.2 Gen2 port is került, és persze nem hiányzik a LED-világítással ellátott embléma sem.

A Kit-kiadásban is elérhető izmos csöppség valamikor a hónap végén kerül a boltokba, konfigurációtól függően nettó 1180-1350 dollárért, vagyis 470-536 ezer forintért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.