Hirdetés

Astro A10: szerény, de izmos gamer headset



|

Senkit ne tévesszen meg a visszafogott külső, ez a headset minden játékost lenyűgöz, ráadásul a prémium termékeket gyártó Astro most a belépő szinten is megjelent, viszonylag kevés kompromisszum mellett.

Hirdetés

Szolid, határozottan visszafogott külseje ellenére a játékosokat célozza meg az Astro A10-es headset. A cég neve talán nem sok embernek cseng ismerősen idehaza, ennek ellenére minőségi fejhallgatókat készítő, elismert vállalatról van szó, amely egy olcsóbb, belépőszintű headsetet küldött tesztlaborunkba.

Hirdetés

A fekete alapon zöld-, kék vagy pirosszínű modellt is választhatunk, de ez a szín csak a belső párnán és a feliraton látszik. Az egypántos kialakítás - a rugalmas és párnás megoldásnak köszönhetően - kényelmes, de ami ennél is fontosabb, hogy szokatlanul strapabíró. A fülpárnák meglehetősen na-gyok, és érdekes módon csak a fülre tapadó keret billen a fejünkre, mert a kagylók külső részét a pánthoz rögzítették.

A szokott módon, a bal oldalon találjuk a mikrofont, amely átlagos hangminőségű, de van két kifejezetten praktikus tulajdonsága: az egyik, hogy hajlékony, és a szánk elé helyezhetjük, a másik pedig, hogy használaton kívül automatikusan elnémul, ha felhajtjuk.

A zárt kagylókban 40 mm-es, neodímiummágneses hangszórókat találunk - ez általános ebben a kategóriában. Az Astro A10 hangzását abszolút a gamerek ízléséhez szabták, ezért zárt és kissé tompa is a hangzás, illetve nagy hangerőn már kicsit zavaró lehet a túlzásba vitt, de nem hifi erejű basszus. Ezt leszámítva viszont az A10 hangja tiszta, nem torzít, valamint a kényelemmel sem volt gondunk; a velúrpárnák stabilan, de kényelmesen tartják fejünkön a headsetet. A lecsatolható, ötérintkezős kábelen mindöszsze egy analóg hangerőszabályzót találunk, illetve az Xbox One kiadáshoz jár egy Mixamp M60 át-alakító is 10 ezer forintos felárért cserébe.

Összegzésként látható, hogy az Astro teljesen megmagyarázható kompromisszumokkal elérte, hogy belépő szinten is minőségi termékkel jelenhessen meg. A nemrég kapható A10 a gyártó prémium minőségű, de ezzel együtt szintén prémium árkategóriájú kínálata mellett egy friss adalék azoknak, akik a belépő árszinten keresgélnek, de ott egy kifejezetten jó ár-érték arányú headsetet szeretnének.

Adatok

40 mm, neodímium hangszórók
20-20 000 Hz frekvenciaátvitel
104 dB érzékenység
32 ohm ellenállás
5 érintkezős 3,5 mm jack
2 m kábel
in-line hangerőszabályzó
párnázott fejpánt
lehajtható mikrofon

Ár: 21 990 Ft
Forgalmazó: Case Trade Kft.
Web: headphones.hu

Vélemény

Előny: kényelmes, nem torzít, ötletes mikrofon, strapabíró, jó ár
Hátrány: túl sok basszus, zenéhez nem ideális

Teljesítmény: 8
Szolgáltatás: 7
Ár/érték: 8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.