Hirdetés

ASUS: az AREZ megy, a ROG marad?



|

Mivel az NVIDIA leállította a GPP-t, ezért nincs szükség az AREZ márkára. Marad a jól ismert ROG. (Frissítés: kacsa volt a hír, a Radeonok számára megmarad a márkanév)

Hirdetés

Az NVIDIA egy hírforrás szerint nemrég úgy döntött, hogy a nagy botrányok közepette inkább leállítja a GPP programját. A projekt koporsójába most az utolsó szöget is beverte az óriás egyik partnere. 

Hirdetés

Az NVIDIA programja a médiában és a felhasználók körében is nagy felháborodást kavart, hiszen a gyártók az egyes márkaneveikkel kénytelenek lettek volna exkluzív módon elkötelezni magukat az NVIDIA felé. Csak így juthattak volna bizonyos előnyökhöz. 

Két hónap elteltével aztán a GPP-nek vége lett. Az AMD azonban ezt megelőzően válaszcsapást indított, és Radeon-exkluzív márkák közeledtéről számolt be. AMD-exkluzív volt például az ASUS új AREZ márkája, illetve az MSI MECH 2 márkája is. Felmerül persze a kérdés, hogy mi lesz ezekkel a GPP bukása után? Elvégre a gyártók időt, energiát és pénzt öltek az új márkák piacra dobásába. 

Az ASUS úgy döntött, hogy immáron nincs szükség az új AREZ márkájára, így ismét egyesít mindent a jól ismert és bevált ROG márkája alatt. Természetesen a gyártónak muszáj volt GPP-partnernek lennie, ezért nem verhette nagy dobra az AREZ végét. Ami azt illeti, az AREZ Twitter-bejegyzését mindössze 129 követő látta akkor, amikor a márka bejelentette a visszavonulását. 

FRISSÍTÉS: Ahogy az ASUS hazai képviseletétől megtudtuk, csak változnak a dolgok az AREZ háza táján, de nem szűnik meg teljesen a márkanév, a Radeonok számára továbbra is megmarad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.