Hirdetés

Re:Define2019 – rádupláznak az új ROG gamer noteszek



|

Kilencedik generációs Intel CPU-k, új GeForce GPU-k, átdizájnolt külső és egy kapcsoló, megy egy apró kis kulcs, amik nagyon fontos újdonságokat hoznak a 2019-es ROG Strix laptopok világába.

Hirdetés

Senkinek sem kell bemutatni a ROG Strix gaming notebookokat - mindenhol ott vannak, de ehhez az ismertséghez hosszú út vezetett. A 2019-es sorozatban nem csupán verzióugrást, néhány különleges extrát is bemutattak, ami már most tetszik nekünk, pedig pár hetet még várnunk kell a tesztelésig.

 

Hirdetés

13 év, sok újdonság

Több mint 13 éve indította útjára a gamer notebookokat az Asus, ami nagy tapasztalatról árulkodik. Azóta rengeteg dolog történt ebben a szegmensben, de talán a legfontosabb, hogy ma már nem desktop replacement-méretű egy gaming notebook, miközben teljesítményben simán felveszi a versenyt az asztali gépekkel.

2019 egyik legfontosabb újdonsága ezen a téren a GeForce GTX 1660 Ti chip, aminek az egyik legjobb tulajdonsága, hogy olcsó. Méghozzá úgy olcsó, hogy közben full HD felbontásban könnyedén meghajt szinte minden játékot még úgy is, hogy nem túlzás mellé párosítani a 144/240 Hz-es kijelzőt. Nem is csoda, hogy a legtöbb ROG Strix gépből lesz GTX 1660 Ti-s verzió, mint belépőszintű konfiguráció. Sebesség tekintetében (szigorúan notebook-világban mozgunk) a GTX 1060 és 1070 közé tehető a teljesítménye, ami tényleg egészen jónak számít még 2019-ben is.

A másik véglet a csúcs, ahol a GeForce RTX 2080 tanyázik. Sajnos ahány gyártó és gaming notebook, annyiféle RTX 2080 létezik, ugyanis 80 és 200 Watt között bárhová belőheti a fogyasztását a PC-gyártó ennek a GPU-nak. Minden a hűtés teljesítményétől függ, ahol az Asus a magasabb régiókat célozta meg. Ehhez olyan trükköket vetett be, mint például a kinyitáskor az asztal lapjától elemelkedő laptop-alsó borítás, a többszörös, kétoldalra egyenlően elosztott hőcsöves hűtőrendszer és a fejlett vezérlés, amit az Armoury Crate programban tetszőlegesen profilozhatsz és vezérelhetsz.

Nagyon fontos fejlesztés még idén a 240 Hz-es kijelzők térnyerése. A Hero és Scar III modellektől felfelé a legtöbb helyen 240 Hz-es, IPS-szintű panelt használ az Asus, ami nagy előrelépés a 60/120/144 Hz-ről. Mielőtt fanyalogni kezdene bárki is, nem csupán a 240 Hz-es frissítés miatt érdekesek ezek a panelek: emellett a kontraszt is kiváló, a válaszidő pedig mindössze 3 ms.

Hordozható majdnem-asztali

Ha már szóba kerültek az asztali PC-t kiváltó hordozható gépek, nem lehet, hogy ne a Mothershippel (GZ700) kezdjük. Az év elején bemutatott gép még mindig nagyon érdekes, ugyanis tabletként ketté téphető, a billentyűzet zsinórnélkül használható, a kijelző mögött pedig asztali PC teljesítmény lapul.

Sascha az Asustól éppen összeszerel egy Mothership gépet

Itt újdonság, hogy már Intel Core i9-es CPU-val is kérheted ezt a gépet, de érdemes tudnod, hogy ugyan érkezik Magyaroroszágra is ilyen szuper-csúcsgép, kevés lesz elérhető, nagyon-nagyon drágán mérik és nagyon sokan érdeklődnek utána. Ha mégis te vagy az egyik szerencsés, készülj fel, hogy a 3 darab NVMe SSD - csak ebben a gépben - RAID 0-ba kapcsolva 9 GB/s sebességre képes!

3× gyorsabb, 9 000 MB/s-s háttértároló - ezt csak itt kapod meg

A népszerű páros és az új kistestvér

A ROG Strix Hero és Scar kettőst nem kell bemutatnunk, azonban megérkezett a sikerpáros harmadik generációja. Itt újdonságként megjelent a már említett, 240 Hz-es, 3 ms-s IPS-szintű kijelző, ami ráadásul úgy működik, hogy normál használat során 60 Hz-esre vált vissza, hogy kevésbé fogyassza az akkumulátort. A dizájn a BMW Designworks Grouppal közösen készült, azonban végig figyeltek rá, hogy akár egy RTX 2070-es GPU is beférjen a 9. generációs Intel Core CPU mellé.

A nagy újdonság a Keystone kulcs, ami egy apró, világító, könnyedén eltávolítható műanyag kulcs a billentyűzettől jobbra. Ez a kulcs NFC-technológiával működik és nagy előnye, hogy képes azonnal aktiválni profilunkat mindenféle beállítással, legyen az billentyűzetkiosztás vagy világítás. Persze mi rögtön tovább is gondoltuk a Keystone-t, és fel is tettük a Windows Hello-s kérdést. Egyelőre nem, de hamarosan várható, hogy a Keystone kulccsal lezárhatod és fel is oldhatod majd Hero vagy Scar III-as notebookodat!

A Keystone titkosít, azonosít és reméljük, hogy hamarosan Windows belépéshez is használhatod majd

Ez kényelmes és gyors azonosítás, mi pedig nagyon drukkolunk, hogy az Asus minél előbb megszerezze a Microsofttól a szükséges minősítést hozzá. Addig is hasznos extra, hogy a Keystone egy titkos meghajtót aktivál, amin titkosítva tárolhatod fontos adataidat. Az Aura RGB Sync újdonsága, hogy a gép körben, több zónára osztva az asztallapot is megvilágítja. Fontos információ, hogy a két III-as modellből mindkettő kapható lesz, de a Scar III-ra érdemes odafigyelned, amelyet kifejezetten FPS-játékokhoz igazítottak.

Hamarosan tesztlaborunkban is landol egy új ROG Strix laptop, amit ízekre szedünk és megmutatunk nektek

És megérkezett a harmadik ROG Strix gép is a Hero és Scar III mellé. Ez a TUF felett nyit, mint a belépőszintű ROG Strix gamer notebook. A ROG Strix G egy olyan modell, amiben csak a feltétlenül fontos dolgokat kapod meg.

Semmi csicsa, semmi körítés, csak azok a komponensek, amik a játékhoz kellenek, cserébe az ára is jelentősen barátságosabb. Azért az alapszettbe 2019-ben már beletartozik a 15 vagy 17 colos, 144 Hz-es kijelző, az akár Intel Core i7 CPU (9. generációs) és a GTX 1660 Ti/RTX 2070-es GPU is, vagyis nem maradsz le a fontos újdonságokról, ahogy a háttérvilágításos billentyűzetről sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.