Hirdetés

Hivatalos, megjelent a ROG Phone II



|

Bár sokan még mindig nem fogadják el a gamer telefon kategória létjogosultságát, az ASUS nem adta fel, és egy valóságos erőművet rakott össze.

Hirdetés

Jó ideje már, hogy a tajvani ASUS elkezdett kikacsintgatni az addig erősségének számító PC komponens és laptop szegmensből, és bár értelemszerűen a marketing-erő még nem ért fel odáig, hogy Samsung vagy Apple szintre emelje a vásárlóközönségben a saját mobiljainak ázsióját, szakmai berkekben folyamatosan kiváló értékelést kapnak az újabbnál újabb készülékeik. És ha már a komponens és laptop területen megcsinálták a játékosokra célzó Republic Of Gamers almárkát, naná, hogy telefonokra is kiterjesztették. Az első ROG Phone-t tavaly már megnéztük a Computexen, most pedig itt a második generáció.

Hirdetés

A visszajelzések szerint az első generációs ROG Phone még a versenytársak gamer telefonjai között is népszerűnek számít, ezért kifejezetten jól is fogyott (persze főleg Kínában, amit az elsődleges piacnak szántak). Az idei kiadás nem is változtatott a bevált formulán, csak az aktuális hardveres csúcsra váltott, és néhány területen tovább reszelgette az előző modell funkcióit.

Nem apróholmi

A ROG Phone II nem kicsi, sőt. A 6,59 hüvelykes képátlójú kijelző eleve meghatározza a méretet, de itt nem törekedtek arra, hogy töpörítő dizájnnal próbálják eltüntetni a kávákat vagy egyéb trükkökkel karcsúsítani a mobilt. Ezt játék közben jól meg kell fogni, tartás közben nem belenyúlni véletlenül a kijelző széleibe, a játékosok jó részének meg egyébként sem az a legfontosabb szempont, hogy vékonyka és légies legyen a telefonjuk, hanem inkább lehessen kényelmesen játszani vele, belül pedig legyen kellően izmos és bírja sokáig. Szóval a 17,1 x 7,76 centis tepsi forma eleve tiszteletet parancsol, és vékonynak se mondható a 9,48 milliméter.

Viszont ezért cserébe tényleg minden szinten odacsap a telefon. A már említett kijelző ffelbontása 2340 x 1080 képpont, a képfrissítés 120 Hz, a válaszidő pedig 1 milliszekundum. A 10 bites, HDR-képes panel egyébként továbbra is AMOLED, ráadásul Delta-E <1 színhűséggel érkezik, és az érintésérzékelést is továbbfejlesztették, hogy minden egyes mozdulatot tökéletesen "megérezzen" a felület (ezt egyébként AirTrigger II fantázianévvel emlegetik). Az ultrahangos, kifejezetten precíz vezérlés mellett 3D force feedback rendszer felel azért, hogy az ujjainkkal érezzük is a játékban történteket.

Terminátor kettő

Belül világelsőként a Snapdragon 855 Plus dolgozik, ami már akár 2,96 GHz-re is képes, a grafikus vezérlő Adreno 640 a maga 675 MHz-es maximumával. Nem csak ettől igazán gyors a ROG Phone II, még az UFS 3.0 tárhely is rátesz egy lapáttal arra, hogy az appok villámsebesen induljanak el. Persze arra is felkészültek, hogy a játékok sokkal jobban merítik az akkut, mint amikor valaki csak néha néz rá a Facebookra vagy naponta lő két szelfit, szóval kemény 6000 mAh kapacitású áramforrást lőttek a telefon alá. Az oldalsó kialakítású töltőportra egyébként 30 Watt teljesítményű ROG HyperCharge töltő csatlakozik, ami még ezt a monstrumot is gyorsan életre kelti, a gyártó szerint nulláról 66 százalékos szintre 58 perc alatt pumpálható fel a készülék.

Mindez persze még simán eredményezhetne egy olyan mobilt, ami a brutális hardver és akku miatt tojássütő szinten melegszik, ezért továbbfejlesztették az előző generáció hűtését, a mostani GameCool II 3D rendszer állítólag még hatékonyabb, remélhetőleg hamarosan kipróbáljuk mi is, izzad-e tőle a tenyér. A játékélményt egyébként sztereó hangszórók fokozzák, amik az előlap alján és tetején kaptak helyet, a WiFi pedig több antennával igyekszik minden helyzetben "jelet fogni".

Kiegészítőből is érkezett új generáció, a TwinView dokkoló egyszerre lett könnyebb és kiegyensúlyozottabb, turbó léghűtéssel és 5000 mAh extra akkuval. A ROG Kunai Gamepad teljes fizikai irányítást ad a játékos kezébe, és három részből áll (Controller, Bumper és Holder).

A ROG Phone II ára egyelőre még nem ismert, de azt már elárulta a hazai képviselet, hogy Magyarországra a harmadik negyedévben mindenképpen megérkezik a készülék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.