Hirdetés

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 teszt - ez a videokártya lenne minden gamer álma?



|

Szerkesztőségünkben járt az Asus csúcskártyája. Természetesen rögvest megnéztük, mire képes, a tapasztalatainkról pedig videóban számolunk be nektek.

Hirdetés

Új időszámítás kezdődött szeptember 20-án az Nvidia szerint, amikor a GTC (GPU Technology Conference) keretében lehullott a lepel az RTX 30-as szériát felváltani hivatott RTX 40-es videokártyák első modelljeiről, az RTX 4090-ről, valamint az RTX 4080-ról. Az előbbi október 12-én debütált, az utóbbi pedig november 16-án, ám a tervezett két változatból csak az egyik maradt meg a rajtra, a gyengébbik kiadást visszatartotta a gyártó, és inkább az átbrandelése mellett döntött.

A ray tracing technológia előnyeit minden korábbi GPU-nál hatékonyabban kiaknázó RTX 4090-esek olyan látványos előrelépést, sőt ugrást ígértek, amihez foghatót nem minden generációváltásnál tapasztalhatunk.

Hirdetés

Egyebek mellett ezt zsűriztük le a PC World szerkesztőségében landolt modellnek, egy ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X-nek köszönhetően, amely a tajvani gyártó saját tervezésű nyomtatott áramkörére épül, s mint az alábbi videón is látható, meglehetősen méretes darab.

A kártya teljesítményét több játékkal is teszteltük a Forza Horizon 5-től az Assassin's Creed Valhallán és a Shadow of the Tomb Raideren át a Cyberpunk 2077-ig, és 4K felbontáson, ultra beállítások mellett az utóbbi kivételével mindegyik elérte, a 120 fps-t, vagy egészen közel került ehhez az értékhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.