Hirdetés

Az 1990-es évekbe repít vissza az Origin PC limitált szériás gépháza



|

Mindössze 50 darab készül abból a limitált szériás Origin PC számítógépházból, amely az 1990-es évek hangulatát idézi.

Hirdetés

Az Origin PC előállt egy különleges számítógépházzal, amelynek a neve Neuron RestoMod. Ebből mindössze 50 darab készül, és alapjait egy Corsair 4000D alkotja. A gépházat azonban úgy alakították át, hogy az egy 1990-es éveket idéző toronyra hasonlítson. 

A stílusosan retró bézs gépház elején CD-meghajtó, 5,25 hüvelykes floppy-meghajtó és 3,5 hüvelykes floppy-meghajtó is található, de sajnos csak festve, ezek nem igaziak. Pedig érdekes lenne kipróbálni, hogy a fiók mélyén porosodó tárolók közül sikerül-e működésre bírni valamelyiket, és ha igen, akkor átvészelték-e a rajtuk pihenő adatok az elmúlt évtizedeket.

Hirdetés

Sajnos a bekapcsológomb, a turbó gomb és a reset gomb sem valódiak az előlapon, pedig sokan azt kívánnák, hogy mind működjön. Az üvegezett oldalablakon át látszik, hogy a torony belesének színvilága a külsejével harmonizál, de sajnos a hardverelemek már nélkülözik a retró hatást: vízhűtés és RGB-s fények várják a kíváncsi tekinteteket. 

A RestoMod közel 500 dollárral drágább a Corsair sztenderd gépházánál, ha az alapkonfigurációt vesszük alapul. Vélhetően ekkora felárat nem sokan fizetnek majd a retró megjelenés kedvéért a gyűjtők kivételével, ezért is limitált a termék elérhetősége. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.