Hirdetés

Az AMD elárulta, mikor jönnek az olcsóbb RX 7000-es videokártyák



|

Pontos dátum még mindig nincs, de nagyjából már be lehet lőni a középkategóriás ajánlatok érkezésének időszakát.

Hirdetés

Az AMD tavaly ősszel nagy csinnadrattával leplezte le a GeForce RTX 4080-nal versengő új videokártyáit, a Radeon RX 7900 XTX-et és az RX 7900 XT-t, a pirosak viszont azóta nem tartották a tempót a rivális Nvidiával, hiszen egyetlen új asztali GPU-t sem mutattak be, miközben a zöld csapat az RTX 4070 Ti-jal és az RTX 4070-nel is előrukkolt.

Nemrég viszont napvilágot látott egy pletyka, mely szerint május 24-én kerülhet boltokba a várva várt középkategóriás modell, a Radeon RX 7600 XT, most pedig maga az AMD elnök-vezérigazgatója, Lisa Su árult el egy fontos részletet a menetrendről.

Hirdetés

Egy befektetőknek tartott konferenciahívás során ugyanis a vezető úgy nyilatkozott, hogy még ebben a negyedévben új, "mainstream" ajánlatokkal fogják bővíteni a Radeon RX 7000-es GPU-k kínálatát, amiből arra következtethetünk, hogy  a cég több megfizethető(bb) árazású grafikus erőforrást is piacra dob a május elejétől július végéig terjedő időszakban.

S hogy még milyen vasak lapulhatnak az AMD fiókjában, azt időközben egy GitHub-bejegyzés árulhatta el, amely tételesen felsorolta az RX 7000-es SKU-kat. A szóban forgó posztot ugyan időközben törölték, egy redditező lementette a tartalmát, így továbbra is megtekinthető a lista.

A nagy kérdés, hogy ezek közül mely modellek érkeznek meg a harmadik negyedév során, és persze az is, hogy milyen áron. A nemrég debütált GeForce RTX 4070 körüli harmatgyenge érdeklődésből arra következtethetünk, hogy a játékosok végképp megunták a méregdrága videokártyákat, és kivárnak a vásárlással a ténylegesen kedvező ajánlatokig. Az AMD most meglovagolhatja ezt a hangulatot az RDNA 3-as modellcsalád belépő- és középkategóriás ajánlataival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.