Hirdetés

Az AMD húzására válaszul saját SAM technológiát kapnak az Nvidia Ampere GPU-k



|

Az Nvidia hivatalosan is megerősítette, hogy az Ampere-alapú GeForce kártyák az AMD Smart Access Memory technológiájához hasonlót kapnak.

Hirdetés

Arról tájékoztatta az Nvidia a GamersNexust, hogy egy ideje már dolgozik a saját SAM technológiáján, amit tervei szerint minden Ampere-alapú GeForce RTX 30-szériás grafikus vezérlőn engedélyez majd egy jövőbeli szoftverfrissítés segítségével. Mindezt válaszlépésnek szánja az AMD titkos fegyvere miatt.

Emellett azt is megerősítette a gyártó, hogy a PCI Express specifikációk részét képezi az átméretezhető BAR, és a meglévő hardverek teljesen támogatják a funkciót. 

Hirdetés

A fentieken túl a zöldek azt is elárulták, hogy Intel és AMD processzoros rendszereken egyaránt elérhetőek lesznek ezek a szoftverfrissítések, ami pedig előnyt adhat a kezükbe, ugyanis az AMD megoldása kizárólag Ryzen 5000-es CPU és X570-es alaplap kombinációja esetén működik. 

A Radeon RX 6000-es kártyák érkezéséig mindenesetre nem lesz kész a technológia, de hasonló teljesítménynövekedést hozhat, mint az AMD megoldása. PCIe Gen 4 platformra nem lesz szükség, mivel a támogatás kiterjed PCIe Gen 3-ra is. A SAM segítségével a GPU összes memóriáját elérik a gyorsabb teljesítmény érdekében - ez az AMD-nél akár 11 százalékos előnyt is jelenthet, de ahhoz, hogy megismerjük a konkrétumokat, még várnunk kell a jövő heti tesztek publikálásáig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.