Hirdetés

Az AMD máris savazza az Intel laptopos GPU-ját



|

Alig mutatták be az Intel Arc 3-as chipeket, az AMD máris azt bizonygatja, hogy mennyivel gyengébbek a saját megoldásánál.

Hirdetés

Tavaly óta tudjuk, hogy az idén eldurvul a harc a grafikus gyorsítók piacán, az Intel ugyanis belép a játékba, hogy magának is követeljen egy szeletet az Nvidia és az AMD által kényelmesen felosztott tortából.

A kékek nemrég leplezték le a laptopokba szánt Arc 3-as, Arc 5-ös és Arc 7-es chipjeiket, az AMD pedig máris azzal dicsekszik, hogy az újonc rivális technológiája a nyomába sem ér a sajátjának.

Hirdetés

A gyártó a Twitteren osztott meg egy benchmark tesztet, amelyben 5 játékot eresztettek egymásnak 1080p felbontás mellett az Intel A370M és az AMD Radeon 6500M mobil GPU-ján. Az ábra alapján a pirosak megoldása minden címnél tetemes előnyre tett szert: a Hitman 3-ban 28, a Total War Saga: Troyban 42, az F1 2021-ben 72, a Strange Brigade-ban 19, a Final Fantasy XIV-ben pedig 28 fps-t verve az Arc chipre.

Habár az AMD szempontjából ez kétségtelenül jól mutat, korai lenne még temetni az Arc Alchemist GPU-kat. Egyrészt a posztból nem derül ki, hogy milyen konfigurációjú laptopokban használták a két chipet, másrészt az Intel drivere még teljesen friss, azaz bőven akadhatnak benne optimalizációra váró kódsorok.

Az AMD benchmarkjának legfontosabb tanulsága így inkább az, hogy még a vártnál is ádázabban alakulhat a GPU-piac háromfősre bővülő háborúja, ha a pirosak ilyen hamar bevetették a tüzérséget. Igazán viszont csak akkor durvul majd el a műsor, ha a dedikált videokártyáit is megmutatja az Intel, ami a jelenlegi tervek szerint valamikor a nyár során lesz esedékes.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.