Hirdetés

Az AMD nem merte összemérni az RX 7900 XTX-et az RTX 4090-nel



|

Végül az Nvidia RTX 40-es szériájának gyengébbik tagja lett az összehasonlítási alap.

Hirdetés

November 3-án az AMD bemutatta az első RDNA 3-as videokártyáit, az RX 7900 XT-t és az RX 7900 XTX-et. Mindkét modell nagyon ígéretes, mi több, az előbbi egy igazi erőmű, viszont jelentősen kevesebbet fogyaszt, mint amire a specifikációja alapján számíthattunk. Az AMD a prezentáción nagyon sok méréssel bizonygatta, hogy az amúgy jól árazott kártyái minden gamer elvárását kielégítik majd, ellenben az Nvidia RTX 4090-es teljesítményével végül nem vetették össze a kártyákat.

Vagyis sort kerítettek rá, csak épp mégis jobbnak látták, ha nem számolnak be az eredményekről, azokat ugyanis valószínűleg nem tudták volna úgy csavarni, hogy abból is az AMD jöjjön ki győztesen.

Hirdetés

Rögtön a leleplezés után az AMD embere, Frank Azor világosan leszögezte, hogy a 999 dolláros RX 7900 XTX a GeForce RTX 4080-nal versenyez teljesítményben, nem pedig a közel 60%-kal drágább RTX 4090-nel. A jelek viszont arra utalnak, hogy a pirosak az utolsó pillanatban változtathattak a stratégián.

A Computerbase.de szúrta ki, hogy a november harmadikai bemutató végén az RX-841-es bejegyzés azt taglalja, hogy az AMD végzett teszteket, minek során egy Ryyzen 9 7900X-et, 32 GB DDR5-ös memóriát és természetesen a Radeon RX 7900 XTX-et használták egy hasonló konfiguráció ellen, amiben egy RTX 4090 dolgozott. Itt nyers teljesítmény helyett csak wattonkénti teljesítményt tüntettek volna fel, végül azonban ez a slide teljesen kikerült az előadásból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.