Hirdetés

Az AMD nem támogatja a SAM technológiát a régebbi hardvereken



|

Más hardvergyártóknak is megengedi az AMD, hogy használják a SAM technológiát, de a régebbi hardverein nem támogatja azt.

Hirdetés

Az AMD jelenleg az egyetlen olyan cég, amely a gamereknek szánt gépekbe CPU-kat és GPU-kat is gyárt, így ideális helyzetben van ahhoz, hogy még tovább fokozza a PC-s játékélményt különböző fejlesztésekkel.

Ilyen például a Smart Access Memory, ami a Ryzen 5000 szériás processzort, 500-as szériás alaplapot és Radeon RX 6000 sorozatú grafikus vezérlőt használó gépeken aknázza ki a PCIe 4.0 felületben rejlő lehetőségeket a legalaposabban. 

A Smart Access Memory a PCIe szabványra és firmware-szabványokra épít, ezért az ezeken alapuló hardverek is kompatibilisek a technológiával. Az AMD ezért úgy döntött, más hardvergyártók számára is lehetővé teszi a SAM támogatását, közös és nyílt szabványokkal javítanák a játékélményt.

Hirdetés

Mindez különösen érdekes annak fényében, hogy az NVIDIA nemrég jelentette be, hogy az AMD húzására válaszul saját alternatívát készít. 

A rajongók számára rossz hír azonban, hogy az AMD a legújabb hardverekre koncentrálja a fejlesztéseket, optimalizációkat és hitelesítéseket, emiatt aztán a régebbi hardvereken a Smart Access Memory nem lesz támogatott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.