Hirdetés

Az AMD Radeon RX 6400 ellenfele lehet az Intel legolcsóbb videokártyája



|

Egy friss jelentés szerint egy kifejezetten olcsó videokártyát is tartogat az Intel Arc-sorozat.

Hirdetés

A GPU-hiány teljesen átértékelte az olcsó videokártya fogalmát, hiszen már a 6 éves GeForce 1060-asok is 80-100 ezer forint körül cserélnek gazdát az apróhirdetési oldalakon. A gyártók azért próbálnak megfizethető ajánlatokkal előállni, de a GeForce RTX 3050 és az AMD Radeon RX 6500 XT sem azon az áron jut el a boltokig, amivel jó vételnek nevezhetnénk őket.

Nagy reményeket nem fűzünk hozzá, de talán valamelyest változtathat ezen az Intel bemutatásra váró diszkrét GPU-családja, ami a legfrissebb pletykák szerint egy kifejezetten olcsó, ám annak megfelelően nem túl izmos ajánlatot is tartogathat.

Hirdetés

A jelentés forrása Enthusiast Citizen, aki korábban már többször is helytálló tippekkel szolgált a hardverpiacot illetően. A szivárogtató a Bilibili közösségi oldalon osztotta meg, hogy egy eddig nem ismert kártya is érkezik az Intel Arc-sorozatba A310 néven, amely a DG1 GPU utóda lehet, és az AMD leggyengébb kártyájával, a Radeon RX 6400-zal konkurálhat.

Az Intel Arc A310-ben a sejtések szerint az ACM-G11 GPU dolgozhat 4GB memóriával, 4 vagy 6 Xe-maggal és 64- vagy 96-bites memóriabusszal. Mindent összevetve egy kifejezetten minimál kártyára számíthatunk, melynek kapcsán még az sem kizárt, hogy csak OEM-gépekbe szerelik majd.

Enthusiast Citizen azt is tudni véli, hogy az Arc-széria többi tagja miként viszonyul majd a konkurenciához. Az A750 a GeForce RTX 3060-nal lehet pariban, az A580 pedig valahol az RTX 3060 és a Radeon RX 6600 között helyezkedhet el. Az A380-at az RTX 3050 alá, de a Radeon RX 6400 fölé lőheti be az Intel.

Ami a teljes palettát illeti, az eddigi pletykák alapján összesen 5 Intel-kártyát (A770, A750, A580, A380, A310) kapunk majd, biztos információink viszont csak a hivatalos bejelentéssel lesznek. Ezt pillanatnyilag erre a negyedévre ígéri az Intel, Enthusiast Citizen azonban nemrég arról posztolt, hogy a forrásai szerint csúszni fog a rajt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.