Hirdetés

Az AMD számokkal bizonygatja, hogy sokkal jobban megéri az ő videokártyáikat venni



|

Az AMD új kampánya az ár-érték arányt helyezi középpontba, a Radeon GPU-k fölényes előnyét mutatva a GeForce-szériával szemben.

Hirdetés

A legfrissebb információk szerint a döcögősen induló Intel Arc-videokártyák még jó ideig nem fogják elárasztani a piacot, így szinte biztosra vehetjük, hogy változatlanul az Nvidia és az AMD régóta tartó rivalizálása dominálja majd a 2022-es szezon nagy részét. Most éppen a pirosak lendültek támadásba, a vállalat új kampánya ugyanis a Radeon GPU-k ár-érték arányával henceg, természetesen az ősellenség Nvidia GeForce-széria kárára, amely kimutathatóan gyengébb teljesítményt nyújt ugyanazért a dollárért.

Az AMD marketinges főnöke, Frank Azor személyesen is beszállt az offenzívába, és a Twitteren tette közzé az alábbi táblázatot, amely az AMD és az Nvidia rivális videokártyáit állítja párhuzamba ár, átlagos fps-szám és fogyasztás szempontjából.

Hirdetés

Ahogy a számok mutatják, a Radeon a legolcsóbb szegmensben kínálja a legnagyobb előnyt: a GeForce 1050 Ti-jal összehasonlított RX 6400 dollárra levetítve 89%-kal több másodpercenkénti képkockát nyújt 123%-kal jobb fps/watt aránnyal, miközben 32 dollárral kevesebbe kerül. A középkategóriás RX 6650 XT és az RTX 3060 esetében 54% és 35% az AMD előnye, 30 dolláros árdifferenciával, míg a csúcskategóriában az RX 6950 XT 80%-kal több fps/dollárral és 600 dollárral szerényebb árcédulával pörköl oda az RTX 3090 Ti-nak.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az árak az amerikai Newegg május 10-i listázásait tükrözik, így komoly eltérések lehetnek boltok és régiók szerint. Emellett pedig az is releváns információ, hogy egy friss pletyka szerint az Nvidia reagálni készül az olcsó kártyák szegmensében beállt lemaradására, és az 1050 Ti utódjaként hamarosan piacra dobhatja a GeForce GTX 1630-as modellt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.