Hirdetés

Az amerikai férfiak játszanak munka helyett



|

A statisztikák alapján egyre több fiatal felnőtt férfi dönt úgy, hogy munka helyett otthon videojátékozik.

Hirdetés

A kutatások szerint a fiatal amerikai felnőtt férfiak jóval kevesebb időt dolgoznak, mint 15 évvel ezelőtt - méghozzá a videojátékok miatt. 

Hirdetés

Az elmúlt közel két évtized során a fiatal férfiak egyre kevésbé voltak hajlandóak munkába állni. A tavalyi évben a 21 és a 30 közötti férfiak 15 százaléka nem dolgozott és nem is tanult. Az arány majdnem a duplája a 2000-ben mért értéknek. Az összesített munkaórák száma a csoportban 12 százalékkal csökkent, jóval többel, mint az idősebb korosztályban. 

A Princeton és a Chicagoi Egyetem szakemberei szerint a játékok fejlődése 79 százalékban magyarázza az idősebb és a fiatalabb korosztály közötti különbségeket. Első ránézésre pedig szomorúnak tűnhet a játékok miatt otthon maradók élete. 67 százalékuk a szülőkkel vagy közeli rokonnal él együtt, 2000-ben ez az arány 46 százalék volt. Az érintettek többsége hosszú távon is a családra támaszkodik. Évente 520 órát töltenek el a gép előtt. Miközben a munkanélküli ráta 4,3 százalékra csökkent, a világháború óta nem volt ekkora visszaesés a munkaerőpiacon (a ráta csak az aktív munkakeresőket vizsgálja). 

Furcsa módon azonban ezek a fiatalok a korlátozott körülményeik ellenére boldogabbak, a szakemberek szerint a játékok képzeletbeli világa élvezetesebb számukra, mint az igazi. Ez a következtetés sajnos nem csak az amerikai társadalomra nézve ijesztő, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy sokak szerint a virtuális valóság hamarosan meghódítja a világot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.