Hirdetés

Az Aorus legújabb mini PC-je akkora, mint egy Xbox Series X, de erősebb



|

A gép nem sokkal nagyobb, mint egy Xbox Series X, a csúcsteljesítményről pedig az Intel Alder Lake és az Nvidia RTX 3070 gondoskodik.

Hirdetés

A Gigabyte gamer felhasználókat célzó márkája, az Aorus idén januárban mutatta be a legújabb laptop termékcsaládot, ezúttal pedig a legmodernebb, csúcsteljesítményt nyújtó mini PC került leleplezésre. Az Aorus Model S 12th külsőre igazán visszafogott darab, nagyjából hasonló méretekkel bír, mint egy Xbox Series X modell, és a dizájnelemekkel sem esett túlzásba a gyártó. A szolid külső viszont komoly belsőt takar, ugyanis a mini gamer PC-be egy Intel Alder Lake Desktop CPU és egy Nvidia RTX 3070 videokártya került.

A Gigabyte korábban már gyártott mini PC-ket, ezek voltak a BRIX PC modellek, viszont nem érték el a kellő népszerűséget.

Hirdetés

Az új Aorus modellel a játékos célközönség számára készült egy olyan gép, ami teljesítményére nem lehet panasz. A Model S egy Z690 chipseten alapszik, egy  Intel Core i7-12700K CPU hajtja, a GPU pedig egy egyedi Gigabyte hűtéssel felszerelt RTX 3070. A memóriáról egy 32 GB-os DDR5-4800 gondoskodik.

A mini PC-n helyet kapott két HDMI, három DisplayPort és egy USB 3.2 Gen 2x Type C, illetve három USB 3.2 Gen 2 Type-A port, de még van rajta két Gen 1 USB 3.2 és két USB 2.0 csatlakozó is. A modell hasonló méretekkel rendelkezik, mint a Series X - a Microsoft konzolja 151x151x301, a Model S pedig 190x189x400 mm dimenziókkal bír. A hűtést egy egyedi vertikális rendszerrel oldotta meg az Aorus, a túlmelegedés nem fog gondot okozni. 

Az Aorus Model S 12th az Intel CPU helyett AMD Ryzen 9 5900X processzorral is rendelhető, illetve a GPU-t is lehet cserélni még erősebb Nvidia RTX 3080-ra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.