Hirdetés

Az Apple M1 a legerősebb Intel processzorok teljesítményét is megközelíti



|

A PassMark alapján az M1 a legújabb Ryzent is maga mögé utasította.

Hirdetés

Az Apple tavaly év végén mutatta be, hogy a vállalat legújabb processzora milyen teljesítményre képes. Az Apple M1 chip a legújabb MacBook Pro laptopokba és a Mac Mini gépekbe kerül, és az Apple célja egyértelműen az, hogy a processzor teljesítménye felvegye a versenyt az Intel és az AMD csúcskategóriás chipjeivel. A PassMark legutóbbi mérései alapján ez úgy tűnik, hogy sikerül.

Hirdetés

A teszteknek hála kiderült, hogy az Apple M1, vagy Apple Silicon az egyszálas összevetésben a jelenlegi AMD Ryzen processzorok mindegyikét felülmúlja, a Ryzen 7 5800X-et például 0,97%-kal magasabb pontszámmal. Ugyanezen mérések szerint az M1-nél csupán az Intel két csúcsprocesszora, az i7-11700K és az i9-11900K képes jobb teljesítményre, viszont az M1 és az i7 között mindössze öt pont a különbség az Intel chip javára.

A processzorok közül kiemelkedik az i9-11900K, de korábban egyébként az Intel saját tesztelései is azt bizonyították, hogy gondosan megválogatott szempontok figyelembevételével az i7 több területen is képes az Apple M1 fölé kerekedni.

Az Apple M1 erőssége viszont továbbra is a gazdaságossága, a vállalat mérései alapján a processzor a legjobb CPU/watt teljesítményt nyújtja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.