Hirdetés

Az ASRock szerint csökkenhetnek az RTX 3080 árak, de hisszük, ha látjuk



|

Az egyik kártyagyártó a bitcoin árfolyamának zuhanása kapcsán pozitívan nyilatkozott, de messze még a megváltás.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban komolyan beesett a Bitcoin árfolyama, ami több dolognak is köszönhető. Egyrészt Elon Musk nyilatkozata, másrészt a kínai tiltás miatt esett gyakorlatilag felére az egyik legnépszerűbb valuta ára. Az ázsiai ország felelt eddig a Bitcoin bányászat durván 65%-áért, így a tiltás valóban komoly következményekkel járhat.

Hirdetés

Az ASRock történetének eddigi legprofitábilisabb negyedévét könyvelhette el, és várhatóan továbbra is jól fogynak majd a kártyáik és alaplapjaik, de a cégnél már úgy számolnak, hogy valamelyest csökken majd a nyomás, ami segíthet az árak normalizálásában. Egy elemzés szerint csak az év első 3 hónapjában 700 ezer kártyát vásároltak fel a bányászok, de messze vagyunk még attól, hogy ezek a kapacitások teljesen felszabaduljanak.

Egyrészt a bányászok jelentős része egész egyszerűen át fogja költöztetni a farmot, többek közt az Egyesült Államokba, ahol különösen Texas és Florida államok válhatnak bányászközpontokká. Másrészt a Bitcoin bányászat nagy része már most sem feltétlen videokártyákkal, hanem ASIC gépekkel zajlott, a GPU-kat elsősorban az Ethereum bányászok halmozták fel az utóbbi időben, és bár május óta ennek az árfolyama is valamelyest visszaesett, azért itt még nem pánikolnak.

Egy szó mint száz, senki ne számítson arra, hogy a jövő héttől elöntik a piacot az új és használt RTX 3080-ak, a chiphiány még jó darabig megkeseríti majd az életünket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.