Hirdetés

Az ASUS is mini gamer billentyűzettel jelentkezik



|

Úgy tűnik, a legújabb divat az, hogy mindent irtsunk ki a billentyűzetről, amit nem használunk játék közben. Így viszont elfér a kistáskában is.

Hirdetés

Nemrég épp a Razer Huntsman Mini kapcsán írtunk arról, hogy szép lassan közkeletűvé válnak azok a billentyűzetek, amelyekben a kompakt, mobil kialakítás felülírja (hoppá, de frappáns!) az eszközök eredeti funkcióját. Jelesül azt, hogy van rajtuk egy csomó billentyű, amikkel nem csak írni lehet, hanem többek között egy tonna egyéb funkció is egyetlen lenyomásnyira kerül.

Hirdetés

Na de mi van akkor, ha a vevő gyakran jár a konfigurációját összefogva e-sport meccsekre, vagy LAN-partikra? Akkor ugye nem feltétlenül kell sem a funkciógombok sora, sem a numerikus sziget, de még az Insert-Home-ésatöbbi extrák sem. Legyen meg a betű- és számsor, és az alapvető kezelőgombok, a többi meg úgysem számít, viszont így nem egy gördeszkányi lapot kell kilógatni a táskából.

Az ASUS is kihozott most egy hasonlóan lesorjázott apróságot, méghozzá a Republic Of Gamers almárka neve alatt. Mondjuk fura is lenne egy ilyen billentyűzet egy üzleti gépen, de mindegy is. Lényeg, hogy a ROG Falchion a jelenlegi legkisebb, 65% dizájnt követi, amely 68 gombot tartalmaz, és a 104 gombos TKL kiosztásban lévő plusz gombokat a billentyűk másodlagos, funkciógombbal együtt történő lenyomásával lehet előcsalogatni.

A Falchion teljesen minimalista a kinézetet tekintve is, szinte oldalt se lóg túl a "gépház" a billentyűkön. Alapvetően Cherry MX-szel érkezik az apróság, és persze egyenként testre szabható RGB háttérvilágítást is kaptak a gombok. Bal oldalon egy apró érdekesség azonban még elfért, egy interaktív érintő-csík, amelyet szintén testre szabhatunk - ezzel például könnyen szabályozhatjuk a gép hangerejét, a fényerőt, vagy görgethetünk a kijelzőn.

A Falchion vezeték nélküli példány, amelyben a gyártó szerint "játékos-szintű" wireless megoldás dolgozik, bármit is jelent ez. Mindenesetre 2,5 GHz-es frekvencián focizik az adatokkal, és 1 milliszekundumos válaszidőt garantál. Teljes feltöltéssel 400 órát bír, de persze ez az RGB kikapcsolása mellett értendő. Apró kedvesség, hogy egy kemény hordtáska is jár hozzá, viszont egyelőre nincs még hivatalos ára és azt sem tudni, pontosan mikortól rendelhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.