Hirdetés

Az Asus ROG Ally kézikonzol túl jó áprilisi tréfának



|

Épp a bolondok napján jelentette be az Asus, hogy a Steam Deck babérjaira kíván törni.

Hirdetés

Ugyan korábban is akadt egy-két próbálkozó, a kézikonzolos piac tulajdonképpen egyszereplősre szűkült a Valve gépe előtt, kizárólag a Switch tudott megmaradni, cserébe viszont az egekben jártak az eladásai. A Steam Deck debütálása óta azonban új lendületet kapott a szegmens, egyre több cég szeretne egy szeletet magának a tortából, most pedig az Asus is csatlakozik a mókához, méghozzá egy olyan konzollal, ami elsősorban a lokális játékra épít, nem a streamingre.

Már ha elhisszük mindezt, mert a bejelentést gyanúsan április elsejére időzítették. Ha viszont átverésről van szó, akkor annak elég alapos, mert a kapcsolódó felületek azonban még mindig elérhetők.

Hirdetés

Első blikkre furcsa érzés foghatja el az embert a ROG Ally bemutató videóját nézve, mert bohóckodásnak indul, aztán átvált a ROG-tól már jól megszokott stílusba. A folytatásban titkolózva ugyan, de bemutatják a konzolt, játékokkal demózzák, a végén viszont megint visszasüllyed az előzetes egy trollkodás szintjére.

Nincs megjelenési dátum, se specifikáció, még az árról sem mondtak semmit.

Mindezektől függetlenül mi mégis azt reméljük, hogy a bejelentés igenis valós, mivel láthatóan komolyan foglalkozott vele a gyártó, másrészt a BestBuy link még mindig elérhető, ahol fel lehet iratkozni a piacra kerülésével kapcsolatos értesítésekre.

Az Asus szerint a ROG Ally egy Windows 11-re épülő kézikonzol, amit az AMD-vel együtt fejlesztettek, hasonlóan a Steam Deckhez, ez azonban a gyártó eddig legjobb APU-ja. A képernyő tökéletes 1080p-s játékélményt ígér, a kétventilátoros kialakítás pedig az AAA kategóriás játékok futása is csendes működést garantál. Mindkét oldalon találunk 1-1 joystickot, a D-pad a baloldalon, a négy fő gomb pedig jobboldalt kapott helyet, illetve a képernyő mindkét oldalról további gombok szegélyezik, amelyek funkciója egyelőre nem tisztázott.

A Steam Deckre rákontrázva, az Asus már most úgy reklámozza a ROG Ally kézikonzolt, aminek maximális potenciálját a ROG XG Mobile eGPU-ra csatlakoztatva lehet kiaknázni, tehát biztosan támogat majd külső videokártyákat. Persze továbbra sem tudjuk, hogy tényleg létezik-e a ROG Ally, szóval izgatottan várjuk a további fejleményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.