Hirdetés

Az egekbe szökhet a videokártyák ára?



|

A grafikus memória ára 30 százalékkal emelkedett augusztusban, aminek következében alaposan megemelkedhet a grafikus vezérlők vételára is.

Hirdetés

Óriási hiány lépett fel a DRAM-iparban a GDDR típusú memóriából, vagyis abból a grafikus DDR-ből, amit a videokártyákhoz használnak. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy az ünnepekre alaposan felszökhet a videokártyák vételára. Beszállítói jelentések szerint a komponensek ára augusztusban 30,8 százalékkal emelkedett, a 6,50 dolláros átlagárról 8,50 dollárosra. 

A Samsung és az SK Hynix egyaránt hatalmas erőforrásokat és kapacitásokat állítottak rá a szerver- és a mobilpiaci gyártók eszközeire és azok kiszolgálására, ennek köszönhető a nagy áremelkedés. 

A Samsung a legnagyobb szereplő a grafikus memóriák piacán, a piaci részesedése 55 százalékos. Az SK Hynix is meghatározó szereplő, 35 százalékot birtokol a szektorból, míg a Micron Technology 10-et. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.