Hirdetés

Az első benchmarkok alapján így teljesít az RTX 4080-nal szemben az AMD új csúcskártyája



|

Elkezdtek szállingózni a gyártótól független mérési eredmények, nem okoz majd csalódást az RX 7900 XTX.

Hirdetés

Egy hét sincs már hátra az AMD Radeon RX 7900 XT és RX 7900 XTX hivatalos megjelenéséig, bár ahogy korábban is írtuk, a partnerek egyelőre nem állnak túl fényesen, így várhatóan karácsony előtt nagyon kevés új kártya talál majd gazdára. Pedig úgy tűnik, hogy lesz igény a hardverre, mert ár/érték arányban bizony megszorongatja majd az Nvidia új üdvöskéjét.

Persze az RTX 4090-et meg sem tudják közelíteni a pirosak, de mivel az Nvidia monstruma majdnem a duplájába kerül az RX 7900-as kártyáknak, ez nem is volt cél az AMD részéről.

Hirdetés

A most felbukkant Geekbench eredmények alapján azonban a Radeon RX 7900 XTX a Vulkan API-val kb. 15%-kal gyorsabb, mint az RTX 4080, és 20%-kal marad el az RTX 4090-től. Az OpenCL tesztek már nem voltak ilyen fényesek, ott inkább az RTX 3090 Ti-vel állítható párba.

Nagyon izgatottan várjuk, hogy befussanak végre az első modellek, és mi is tesztpadra tudjuk küldeni a kártyákat. Már csak azért is, mert ezzel a teljesítménnyel minden bizonnyal árcsökkentésre kényszerítik majd az Nvidiát is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.