Hirdetés

Az EVGA szerint is a kondenzátorok miatt van baj a GeForce RTX 3080-nal



|

A nem megfelelő minőségű kondenzátorok egyes GeForce RTX 3080 videokártyáknál instabil működést vagy összeomlást okozhatnak.

Hirdetés

Egyre több jelentés szól arról, hogy a gyárilag túlhajtott GeForce RTX 3080-as grafikus vezérlők egyszerűen összeomlanak. Az EVGA időközben megerősítette azokat az állításokat, amelyek szerint valóban bizonyos típusú kondenzátorokkal van baj, ezek eredményezik az instabil működést vagy összeomlást. Korábban az Igor's Lab állt elő ezzel a magyarázattal, és úgy tűnik, tényleg ez az oka a hibáknak, instabilitásnak és a fekete képernyőknek. 

Hirdetés

Az EVGA azt állítja, hogy a mérnökei az új kártyákon minőségi felülvizsgálatot kezdtek, amikor rájöttek, hogy az adott konfiguráció nem menne át a gyakorlati teszteken. A POSCAPS kondenzátorok cseréje (nagy mennyiségű, alternatív MLCC kondenzátorokra) megoldotta a problémát, ez viszont az EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 késését eredményezte. 

A felhasználók egyre csak panaszkodnak a fórumokon és a Redditen, és zömében a túlhajtott kártyákkal van baj, már az órajel csökkentése megoldja a problémát. A Tom's Hardware szerint előfordulhat, hogy nem csak a kondenzátorokkal adódik probléma, többek között a viszonylag korai driverek is bezavarhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.