Hirdetés

Az Intel jobb videokártyákat ígér az Arc következő generációjára



|

Az Alchemistből tanulva jobb termékeket szállítanak majd a Battlemage széria keretében.

Hirdetés

Az Intel a lehető legrosszabbkor, a GPU-k, és úgy általában a PC-s hardverek iránti kereslet összeomlásának évében lépett be a diszkrét videokártyák piacára az Arc-szériával, amit tovább súlyosbított, hogy a gyártó hiába ígért remek ár/érték arányt, az Alchemist néven futó kártyák komoly driveres gondokkal küzdenek, ezért nem igazán tudtak felnőni az AMD és az Nvidia ajánlataihoz.

A kékek azonban továbbra is kitartanak a videokártyás offenzíva mellett, melynek érdekében a múlt hónapban teljesen átszervezték a grafikai divíziójukat, külön csapatokba osztva a gamingért és az adatközpontokba szánt hardverekért felelős mérnököket. Az amerikai PC World nemrég az Nvidiától átigazolt Tom Petersennel készített interjút, aki fényesebb jövőt ígér a következő, Battlemage-nek hívott generáció kapcsán.

Hirdetés

A mérnök mindenekelőtt elismerte, hogy az Alchemist-széria nem sikerült a legjobban, de szerinte csak idő kérdése, hogy a háttérben folyó munka beérésével javuljon a kártyák teljesítménye a DirectX 9/10/11-es játékokban. Petersen nem közölt eladási számokat, de az olcsóbb kártyákra vágyóknak biztató lehet, hogy elmondása alapján az Intel továbbra is a piaci részesedése növelésére játszik, amit agresszív árazással szeretne elérni.

A Battlemage esetében így még jobb ár/érték arányt fognak kínálni, miközben az AMD és az Nvidia a szállítások mesterséges korlátozásával csikar ki több pénzt a vásárlókból. A mérnök arra is kitért, hogy az Alchemist esetében siettették a megjelenést, hogy minél előbb visszajelzésekhez juthassanak, a Battlemage-sorozat viszont az így szerzett tapasztalatok mentén formálódik, és most arra fordítják a grafikus csapat erőforrásainak nagy részét, hogy jobb videokártyákkal álljanak elő.

A tervezett megjelenési dátumról sajnos nem kaptunk konkrét infót, de egy januári szivárgás arra utalt, hogy az Intel valamikor 2024 első negyedévére tervezi a rajtot. Ha valóban így alakul, akkor az idei év teljes egészében a következő generáció kalapálásával telhet el a kékeknél, miközben az Alchemistek is kaphatnak néhány további, égetően szükséges szoftveres frissítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.