Hirdetés

Az Intel már teszteli az Arc A580 teljesítményét



|

Mostanában sokat hallottunk az Intel belépő szintű grafikus kártyájáról, de az A580-as közönségkedvenc-jelölt tudását még mindig homály fedi.

Hirdetés

A CPU-iról mindenki által ismert, ám néha a GPU-k világába is belekóstoló Intel idén végre a dedikált grafikus processzorok piacát is szeretné uralni. Ha minden jól megy, idén elérhetővé válnak az első Intel Arc GPU-k világszerte is, ám valamelyest intő jel, hogy a nagy marketing ellenére még mindig viszonylag keveset tudunk a széria teljesítményéről. Eddig mindössze az A380-ról jelentek meg független tesztek, és az eredmény minden esetben felemás, vagy még inkább lesújtó volt. Gyenge GPU, bűnrossz driver, magas fogyasztás stb.

A Videocardz.com kollégái most észrevették, hogy az Ashes of the Singularity című sci-fi stratégiai játék weboldalán már található egy olyan hardveres benchmark, amelyben az eddig titokzatos, kiváló ár/értékű modellként beharangozott A580 kártya teljesítményét is mérik, ráadásul a Vulkan API használatával. Ez az a kártya, ami a PC-gamerek megmentőjeként szeretne bevonulni a történelemkönyvekbe, ezért óriási figyelem övezi minden rezdülését.

Az Ashes of the Singularity csapata a minimum beállítások mellett tesztelte a kártyát, ahol az átlagosan 95 fps-t tudott produkálni, míg a konkurens, 1,5 évvel ezelőtt megjelent GeForce RTX 3060-at használó konfigurációk átlagosan 70 és 100 fps között teljesítettek ugyanezen feltételek mellett.

Hirdetés

Sajnos ezen kívül nem sok információ derül ki arról, hogy pontosan milyen hardveres és szoftveres konfiguráció mellett futott a benchmark, így nem feltétlenül a legtudományosabb eredmény, de nagyjából érezteti, hogy milyen hardverekkel állítható párhuzamba az Intel középkategóriás GPU-ja.

Remélhetőleg hamarosan több mérési eredményt és technikai részletet is megtudunk ezekről a kártyákról, már csak azért is, mert a tengerentúlon már lehet kapni az A380-as modellt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.