Hirdetés

Az Intel nyugdíjazta a Skylake processzorokat



|

Néhány hónap múlva érkezik a nyolcadik-generáció, az Intel pedig nem gyárt többé Skylake CPU-t.

Hirdetés

Az Intel Skylake processzorsorozata a 6000-es szériás modelleket jelenti, amelyek az elmúlt években jól szolgáltak, de most nyugdíjba vonulnak. A cég általában nem tart a piacon kettőnél több architektúrát, a Skylake ideje pedig lejárt. 

Hirdetés

A Skylake nagy fejlődést hozott az Intel Core szériás processzorai számára, miközben segített maximalizálni a nyereséget, lenyomni az AMD-t, amely akkoriban a Bulldozerrel próbált - sikertelenül - labdába rúgni. 

Az Intel döntése és a Skylake visszavonulója néhány hónappal előzi meg a nyolcadik-generációs Coffee Lake mikroarchitektúra érkezését. 

Ez szintén meghatározó széria, amely főként a magok számában újít, és leszámol a kétmagos processzorokkal. 

A kereskedők természetesen folyamatosan próbálják majd kiszórni a következő hónapokban a megmaradt készleteiket. Az Intel szerint a Skylake processzorok egészen jövő márciusig rendelhetőek, az utolsó szállításokat szeptemberben ejtik majd meg, jövőre. 

A legnépszerűbb Skylake CPU-k közé tartozott a Core i7-6700K, a Core i5-6600K, illetve az ár-érték arányban oly nagyszerű Core i5-6400 is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.