Hirdetés

Az Intel tisztázta, hogy visszatáncol-e a GPU-biznisztől



|

A csúfos rajt miatt máris az Arc-videokártyák beszántásáról kezdtek pletykálni, de a kékek nem adják fel ilyen könnyen.

Hirdetés

Az Intel még tavaly kürtölte világgá, hogy belép a diszkrét GPU-k piacára, elérhető alternatívákat kínálva az egymással versengő Nvidia és AMD megoldásai helyett. Az ARC néven érkező sorozat laptopos variánsainak idei (korlátozott) rajtja azonban nem sikerült túl fényesen, a felhasználók súlyos problémákra panaszkodtak a driverekkel és a teljesítménnyel.

A múlt hónapban kiszivárgott belsős dokumentumok arra utaltak, hogy ezért határozatlan ideig elhalasztották a dedikált videokártyák rajtját, melynek kapcsán azonnal beindult a találgatás, hogy a csúszás akár az Intel Arc teljes elkaszálását is jelenteti.

Hirdetés

Azóta viszont kiderült, hogy szó sincs erről, az Intel grafikus megoldásokért felelő vezetője, Raja Koduri ugyanis nemrég tisztázta, hogy továbbra is elkötelezettek a korábban bejelentett menetrend mellett, mely szerint 2025-ig még három generáció (Battlemage, Celestial, Druid) követi az első, Alchemist kódnevű kártyákat.

Magyarán egyelőre nem úgy néz ki, hogy a kékek máris megfutamodnak, ami persze eddig sem tűnt valószínűnek, hiszen inkább az lett volna a csoda, ha a szinte nulláról induló Intel mindenféle gond nélkül lép be a GPU-s szegmensbe. Az Arc-szériával kapcsolatos problémákat egyébként maga Pat Gelsinger, a vállalat vezetője is elismerte az Intel legutóbbi pénzügyi beszámolóján, vállalva a felelősséget az "egyértelműen alulteljesítő" driverek hiányosságaiért. A kérdéses beszámoló egyébként tetemes anyagi veszteségekről adott hírt, a cég pedig a következő negyedév üzleti eredménye kapcsán sem optimista.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.