Hirdetés

Az Intel ügyvezetője tisztázta, hogy mi a helyzet az Arc videokártyák megjelenésével



|

Kiderült, hogy a vállalat tudja-e tartani az új termékek 2022 második negyedévre tervezett debütálását.

Hirdetés

Egy áprilisi szivárogtatás alapján úgy tűnt, hogy az Intel nem fogja tartani a saját magának kitűzött határidőt az Arc Alchemist GPU-k megjelenését illetően, és nem tudni, hogy mikortól lesznek elérhetőek a termékek. Kiderült most azonban, hogy a vállalat a jelek szerint megoldotta a csúszást okozó problémákat, és továbbra is az a terv, hogy 2022 második negyedévében fognak megjelenni az asztali gépekbe szánt videokártyák.

Az információ ezúttal nem egy szivárogtatótól, hanem a cég ügyvezető igazgatójától származik. Pat Gelsinger egy vállalati megbeszélésén érintette a témát, és erősítette meg a második negyedéves megjelenést.

Hirdetés

Gelsinger elmondta, hogy az AXG, vagyis az Accelerated Computing Systems and Graphics Group  fejlesztése a tervek szerint halad, a mobilos termékek már elérhetőek a piacon, az asztali termékcsalád pedig a második negyedévtől, majd folyamatosan 2022-ben megvásárolható lesz.

A legutóbbi információ alapján az Intel Arc Alchemist GPU termékcsaládnak nyolc tagjára számíthatunk, viszont ezek vélhetően nem egyidőben fognak a piacra kerülni. Gelsinger említette, hogy a gamerek igényei mentén tervezett GPU-k optimalizálása okozza a legnagyobb fejtörést, de az OEM partnerekkel már jó összhangban zajlanak a fejlesztési folyamatok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.