Hirdetés

Az MSI új GTX 1650 kártyája igazából a régi, csak még lassabb is egy kicsit



|

Elég furcsa új grafikus vezérlőt adott ki az MSI: a GeForce GTX 1650 AERO ITX 4G OCV1 modell szinte minden téren azt tudja, mint a gyártó korábbi modellje.

Hirdetés

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy MSI GeForce GTX 1650 Aero 4G OC. Belépő szintű kártyának egész jó választás lehetett sokak számára, köszönhetően többek között az óvatos gyári túlhúzásnak, a visszafogott árnak és a helytakarékos kialakításnak. Aztán jött az utód, és nem teljesen értjük, miért.

Hirdetés

Az MSI GeForce GTX 1650 AERO ITX 4G OCV1 ugyanis a gyártó szerint a korábbi modell ráncfelvarrott verziója, de ha jobban megnézzük, azt láthatjuk, hogy össze-vissza két dolog változott: kacifántosabb lett a név, és egy hangyalábnyival visszább vették az órajelet. És ennyi.

A 17 x 11 centis kártya vastagsága 38 mm, tehát két egységnyi helyet vesz el a gépből, viszont a hossza miatt simán beépíthető kompakt PC-kbe is. Mivel pedig nem egy izomtúltengésben szenvedő szörnyeteg, ezért az egyetlen ventilátoros hűtés is tökéletesen elég a hűvösen tartásához.

Az apróság 896 CUDA magot tartalmaz, alap órajele 1695 MHz, és 4GB GDDR5 RAM fért rá (8Gbps memóriasebesség és 128-bites memóriabusz mellett). Csatlakozók terén viszonylag bőkezű, hiszen egy DisplayPort 1.4, egy HDMI 2.0bx1 és egy DualLink DVI-Dx1 is került az előlapjára. A DirectX 12 támogatás alapján elvileg elbír az idén érkező Cyberpunk 2077-tel is, bár esélyesen maga a kártya már eléggé izzadni fog közepes szintű beállítások mellett is.

Az árról egyelőre nem adtak ki hivatalos információt, csupán annyit jegyeztek meg, hogy tartja az AERO ITX 4G OC szintjét. Ezt a kártyát mostanában 56 és 06 ezer forint környékén vesztegetik, meglátjuk, mi lesz belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.