Hirdetés

Az Nvidia kínjában újratölti az RTX 2060 és RTX 2060 Super készleteket?



|

Ha már a GeForce RTX 30-as széria kártyáiból nem tud eleget szállítani, a 2019-es modelleket kínálhatja.

Hirdetés

Általában azért jelennek meg a legnagyobb játékok és legfontosabb termékek október-november környékén, hogy a black friday és a karácsonyi vásárlási roham közben még frissek legyenek, és az ebben az időszakban extrémen költekező vásárlók szépen bepakolják őket a kosaraikba. 2020-ban viszont olyan helyzet állt elő, hogy hiába debütált egy rakás új videokártya és két újgenerációs konzol, egyikből sem tudtak annyit a polcokra tenni, hogy teljes mértékben kiszolgálják a keresletet.

A koronavírus a gyárakban is fennakadásokat okozott, a GPU-k termelése pedig várhatóan március végéig nem áll helyre, így aki PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, netán Nvidia RTX 30-as vagy AMD Radeon RX 6000-es kártyára vágyik, kénytelen lesz még néhány hétig türelemmel lenni.

Hirdetés

Persze a 2019-es modellek is teljesen jók még, de ezek is fogyóban vannak. A francia Overclocking úgy értesült, hogy az RTX 2060-as és RTX 2060 Super-es szállítmányok már úton vannak a partnerekhez, és ezekből ismét lesz készlet.

Érdekes döntés ez, ha azt nézzük, hogy február végére ígérték az RTX 3060 megjelenését; várhatóan ebből is felszippantják az összeset, és erre már most készül az Nvidia. A Steam-felhasználók körében készített felmérés alapján a legnépszerűbb videokártya a GTX 1060, amivel a játékosok 11,36 százaléka rendelkezik, az RTX 2060 pedig 4,85%-kal a harmadik (közöttük a GTX 1050 Ti van 6,46-tal), amiből könnyen leszűrhető, hogy az erős, de megfizethető xx60-as kártyákat mindig előszeretettel választják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.