Hirdetés

Az Nvidia kinyír egy népszerű szolgáltatást, cseppet sem boldogok a felhasználók



|

A zöldek legújabb bejelentése ismét szerzett néhány ellenlábast a vállalatnak.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy az Nvidia grafikus erőforrásai dominálják a PC-s piacot, a közönségkapcsolatok szempontjából meglehetősen gyakran nyúl mellé a cég. Elég csak a közelmúltra és az GeForce RTX 4090 leolvadó tápcsatlakozójára, az RTX 3060 kiábrándító új variánsára vagy éppen a nevetséges teljesítménnyel bejelentett, majd gyorsan vissza is hívott RTX 4080 12 GB-ra gondolni.

A jelek szerint azonban a zöldeknek még a rázós őszi szezon sem volt elég, és gyorsan bedobtak még valamit, amivel garantáltan elrontották néhány vásárlójuk karácsonyát.

A vállalat a hivatalos támogatási oldalán dobta le a bombát, hogy február közepétől frissíti az Nvidia Shield TV-t, az update viszont nem egy menő újdonságot hoz, hanem letiltja az eszköz egy közkedvelt szolgáltatásának működését. A halálra ítélt Gamestream nevű funkció segítségével a Shield TV tulajdonosai a tévéjük képernyőjére továbbíthatják az Nvidia videokártyával hajtott számítógépükön futtatott játékokat, ami sokak számára az egyik elsődleges oka volt a multimédiás doboz megvásárlásának.

Hirdetés

A lépéshez méltó reakciók pedig nem is maradtak el, a felhasználók jobb híján az Nvidia Reddit-fórumon igyekeznek levezetni a dühüket. Többen is leírták, hogy csak ezért a lehetőségért szerezték be a Shieldet, rámutatva, hogy az Nvidia korábban épp a Gamestreammel igyekezett népszerűsíteni az eszközt.

"Miért is vásárolna valaki Shield TV-t, ha nem a funkció miatt, amit éppen eltávolítanak? Ez elég bosszantó, ez az egyetlen ok, amiért megvettem ezt az átkozott cuccot."

- kesereg az egyik kommentelő. A frusztrált vásárlók pedig még csak meg sem próbálhatják elkerülni a frissítést, mivel az Nvidia azt írja, hogy az update kihagyásával ugyan egy darabig még működőképes maradhat a Gamestream, de végül mindenképpen le fog állni, az Nvidia Games és a GeForce Now alkalmazásokkal együtt, ezek ugyanis szintén igénylik a frissítést.

A cég épp az utóbbit, a GeForce Now játékstreaming-szolgáltatást és a Steam Linket ajánlja a kifutó Gamestream helyett, ám sokan rámutattak, hogy ezek nem tökéletes helyettesítők, hiszen a GeForce Now felhőalapú játékokat kínál, a Steam Link pedig csak a Steam webáruházban vásárolt címekkel működik. Cikkünk írásáig az Nvidia nem indokolta meg, hogy miért döntött a Gamestream letiltása mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.