Hirdetés

Az Nvidia leplezte le az 500 Hz-es Asus gaming monitort



|

Az e-sportolóknak szóló Asus ROG Swift 500Hz lesz az első monitor, amely eléri az 500 Hz-es képfrissítési sebességet.

Hirdetés

Az Asus gaming termékekre fókuszáló divíziója, a ROG (Republic of Gamers) látványosan igyekszik az élvonalban járni, nemrég például az elsők között jelentette be, hogy a következő játékosoknak szóló telefonjában már a Qualcomm új generációs csúcsprocesszora, a Snapdragon 8 Gen 1 gondoskodik majd a zökkenőmentes szórakozásról.

Most pedig a héten zajló Computex 2022 keretében, azon belül is az Nvidia bemutatóján derült ki, hogy a tajvani cég fogja piacra dobni a világ első 500 Hz-es gamermonitorát, ahogy anno a 144 Hz elérésével is ők vezették a mezőnyt.

Hirdetés

Az Asus ROG Swift 500Hz néven futó modell képfrissítési sebessége messze felülmúlja a kereskedelmi forgalomban jelenleg kapható 360 Hz-es monitorok teljesítményét. Ezt egy vadonatúj TN panel (erről a technológiáról itt írtunk bővebben) teszi lehetővé, az Nvidia pedig a "valaha gyártott legalacsonyabb késleltetésű, legnagyobb frissítési sebességű G-sync e-sport kijelzőként" hivatkozott az újdonságra.

A monitor minden más fölé helyezi a késleltetés minimalizálását, ezért a felbontás csak 1080p, a pixelek pedig 24 hüvelyken tárulnak elénk. A ROG Swift 500Hz az Nvidia Reflex Analyzer szoftverével összefüggésben került szóba, amely a grafikus vezérlő és a játékok összehangolásával csökkenti a késleltetést. Az új technológiát olyan kompetitív címekben integrálják, mint a Fortnite vagy az Apex Legends.

Az Asus egyelőre nem árulta el, hogy mikor és mennyiért kerül piacra az 500 Hz-es monitor, a termék hivatalos beharangozója viszont már a cég weboldalára is kikerült.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.