Hirdetés

Az NVIDIA megijedt az AMD Navitól



|

A Navi jelentette közelgő fenyegetés miatt állítólag gyorsabb memóriával szerelt GeForce RTX videokártyákkal frissítene az NVIDIA.

Hirdetés

Mostanra kiderült, hogy az AMD elvileg a 2019-es E3-on indítja el a Navi GPU-sorozatát. A jelenlegi szivárgások meglehetősen vegyes fogadtatást kaptak a sajtótól és a felhasználóktól, ugyanakkor az elvárások magasak, ár-érték arányban kiváló megoldást jelenthetnek a közép- és csúcskategóriában az új Navi grafikus vezérlők. 

Hirdetés

Állítólag az NVIDIA is érzi a veszélyt, és nem akar kockáztatni, ezért gyorsabb memóriával reagálna az AMD rivális termékeire. 

A RedGamingTech NVIDIA-n belüli forrásai szerint a GeForce RTX videokártyák frissülnek majd, 14 Gbps-os helyett már 16 Gbps-os memóriát kapnak. Az RTX 2080 esetében ez 448 GBps helyett 512 GBps-ot jelentene. Elvileg az órajelek is változnak majd, és a frissített RTX videokártyák éppen a Navi hivatalos bejelentése előtt debütálnak majd. 

Az NVIDIA korábban is mutatott már hasonló húzásokat. A GeForce GTX 1080 például 10 Gbps-ról 11 Gbps-ra gyorsult 11 hónapon belül a megjelenéshez képest, de a GTX 1060 is váltott 8 Gbps-ról 9 Gbps-ra. A GTX 1080 Ti is akkor érkezett, amikor még csak a pletykák futottak a Vegáról. Az új RTX kártyák elvileg 16 Gbps-os GDDR6-os Samsung DRAM-ot használnak majd. 

A pletykák alapján akár egy RTX 2070 Ti és árcsökkentések is jöhetnek, de igazából minden attól függ, hogy milyen lesz a Navi a gyakorlatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.