Hirdetés

Az Nvidia megvillantotta a GeForce RTX új logóját



|

A zöldek egy fontos infót is megerősítettek a napokon belül leleplezésre kerülő GeForce RTX 40-es videokártyák kapcsán.

Hirdetés

A mai napon kezdetét vette a GPU Technology Conference fejlesztői konferencia, amelyről néhány hete már tudjuk, hogy az Nvidia első embere, Jensen Huang szeptember 20-án itt fog először beszélni az új generációs GeForce RTX videokártyákról.

A habár a régen várt prezentáció csak holnap 16:55 perckor kezdődik, az Nvidia már élesítette a közvetítés linkjét, amelyen egyelőre csupán egy békésen pihenő PC-t találunk, de már ez is elárul néhány fontos részletet az új hardverekről.

Hirdetés

Az egyik a GeForce RTX-embléma ráncfelvarrása, ami ott figyel a thumbnail-kép bal felső sarkában, a VideoCardz pedig volt olyan kedves, és lementette a nagyközönségnek. Amint látható, a korszellemnek megfelelően az Nvidia szimplábbra szabta a logó dizájnját (ha esetleg nincs meg fejből, ilyen volt az előző változat).

A kedvcsináló videó további három érdekességet tartogat. A monitoron kiszúrhatunk egy Discord-felhasználói profilt, amely a matematikus Ada Lovelace-t használja profilképként, és "User40" néven szerepel. Ez egyértelműen arra utal, hogy valóban az Ada Lovelace-architektúrának és a GeForce 40-es kártyáknak lesz dedikálva a közelgő "Project Beyond" keynote, ami persze nem nagy meglepetés, hiszen Jensen Huang  korábban már elhintette ezt egy befektetőknek szóló pénzügyi beszámolón.

A harmadik izgalmas részlet pedig a monitor alján figyelő cetli a "T. I or Tie?" felirattal, ami valószínűleg csak egy poén az Nvidia részéről, hiszen szinte teljesen kizárt, hogy a cég első nekifutásra leleplezze a várakozások szerinti csúcskártya, az RTX 4090 "TI" kiadását is.

A legtöbb elemző arra számít, hogy a holnapi előadáson legfeljebb az alap RTX 4090, és esetleg az RTX 4080 kerülhet szóba, amelyek akár még az idén el is juthatnak a boltokig. Ez viszont csak színtiszta pletyka, így az érdeklődőknek feltétlenül érdemes figyelemmel kísérniük Huang holnapi előadását a hivatalos infókkal. A műsort az alábbi közvetítésen lehet majd élőben követni, de természetesen mi is beszámolunk majd a prezentáció lényegi pontjairól.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.