Hirdetés

Az Nvidia nem hiszi, hogy jövőre jobb lenne a GPU-helyzet



|

A zöldek szerint még jó ideig szűkösek lesznek a készletek.

Hirdetés

Az AMD július végén tartotta a második negyedévet lezáró pénzügyi értékelését, melyen a vezérigazgató Lisa Su úgy fogalmazott, hogy 2022-ben már a chiphiány enyhülésére számít.

A napokban viszont az Nvidia is átesett a saját pénzügyi beszámolóján, ahol a zöld csapatot dirigáló Jensen Huang már korántsem ütött meg ilyen bizakodó hangot.

Hirdetés

A Seeking Alpha jóvoltából teljes egészében hozzáférhető a konferenciahívás szöveges átirata, melyet olvasva erősen úgy tűnik, hogy még jövőre sem fogunk dúskálni a GeForce RTX-kártyákban:

"Jelen pillanatban arra számítok, hogy a jövő év túlnyomó részében is szűkös kínálattal kell számolnunk."

- mondta a kilátások kapcsán Huang, aki szerint viszont ez üzleti szempontból nem feltétlenül rossz hír, mivel a helyzetben komoly szerepe van annak, hogy egyszerűen hatalmas a kereslet az RTX-kártyák iránt. A CEO ezért úgy véli, hogy a jövő évre vonatkozó növekedési terveik is teljesíthetők lesznek.

A beszámoló alapján a második negyedévben rekordösszegű, 6,51 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el a vállalat, amiből 3,06 milliárd származott a gaminghez kapcsolódó termékekből. Érdekes adalék, hogy elvileg már az összes leszállított GPU több mint 80 százalékában aktív a bányászatot korlátozó Lite Hash Rate (LHR) technológia.

A kifejezetten kriptofarmereknek szánt CMP kártyák ugyanakkor nem teljesítik az Nvidia elvárásait, mivel a várt 400 millió helyett csak 266 millió dollárt hoztak a cég konyhájára a vizsgált időszakban. A cég szerint emögött a kriptoláz csillapodása áll, a Credit Suisse-t képviselő John Pitzer viszont azon aggódik, hogy a bányászok egyszerűen csak megkerülik az LHR-t, és a hagyományos RTX-kártyák mellett döntenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.