Hirdetés

Az NVIDIA RTX 3080 brutális teljesítményre lehet képes, állítja egy szivárgás



|

A következő konzolgeneráció komoly hardveres erőt képvisel majd, erre válaszolhat az NVIDIA következő csúcskategóriás videokártyája.

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy a generációváltás nem csak a konzolok, de a videokártyák tekintetében is lassan aktuálissá válik. Bár a jelenlegi csúcskategóriás vas, az RTX 2080 Ti is könnyedén elboldogul szinte mindennel. Az NVDIA már dolgozik a 3080-as szérián, melynek erejével egy szivárgás szerint ismét megrengethetik a piacot.

Hirdetés

A korábban szinte minden alkalommal megbízható információkat szállító kopite7kimi nevű Twitter felhasználó most az RTX 3080-ról árult el néhány specifikációt. Eszerint a következő nagyágyú GA102-200 maggal érkezik majd, ami 4352 CUDA core-t jelent, ráadásul mindez kiegészül 10GB VRAM-mal is. Ezzel számolva (ha csak egy óvatos 1,75-ös órajelet veszünk alapul, mely az NVIDIA-nak korábban nem jelentett gondot) legalább 15 teraflopos számítási kapacitást kapunk, de nem kizárt hogy akár a 18TFLOP-ot is meghaladja majd. Hogy miért fontos a teraflop, azt korábban videóban is elmagyaráztuk, érdemes lehet azt is lecsekkolni.

Egyelőre nem tudni, hogy RTX 3080 SUPER vagy Ti, esetleg valami egészen más névre hallgat majd a videokártya, de ha valóban ehhez hasonló specifikációkkal érkezik, akkor mindenképp érdemes lesz rá odafigyelni. Persze azt is fontos megjegyezni, hogy nem hivatalos forrásból érkeztek az infók, tehát javallott a távolságtartás.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.