Hirdetés

Az Nvidia szerint is lemondhatnak az videokártyákról a gamerek erre az évre



|

A GPU-gyártó megerősítette, 2021-ben már nem lesz jobb a helyzet.

Hirdetés

Katasztrofális a helyzet a számítógépalkatrész-piacon, ezt minden gamer pontosan tudja. Sajnos a hónapok óta fennálló helyzeten nem segít a mostanában őrületesen felkapott kriptobányászás, de a gyártók is tehetetlenek, hiszen mikrochipekből is hatalmas a készlethiány.

Az Nvidia közben olyan nyomás alatt van a gamerek által, hogy már több, korábban a forgalomból kivont videokártyáját kezdi el újra forgalmazni, hogy azokkal próbálják meg lassítani a kereslet növekedését.

Hirdetés

Most a zöldek egy új nyilatkozatban megerősítették, hogy ebben az évben már nem fog jobbra fordulni a helyzet. Az Nvidia a rossz szállítási és logisztikai körülményekre is hivatkozik, miközben újra és újra elmondja, borzasztó nehéz helyzetben vannak az alkatrészhiány miatt. A helyzetet már csak megkoronázza, hogy ha kerül is valahol viszonteladónál készletre videókártya, arra jó eséllyel egy bot azonnal lecsap, hogy gyorsan egy bányászgépbe kerülhessen a vas.

A rossz hírek mellet az Nvidia azért elmondta, arra számítanak, hogy az év előrehaladtával javuló tendenciát mutat majd a GPU-k elérhetősége. Reméljük, hogy bejön a jóslatuk és arra is találnak megoldást, hogy ne botok vásárolják fel a készleteket, hogy aztán háromszoros áron adják tovább az igazi gamereknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.