Hirdetés

Az Nvidia szerint ismét dúskálunk az RTX 30-as kártyákban



|

A GeForce videokártyák bőséges elérhetőségével dicsekszik az Nvidia legújabb kampánya.

Hirdetés

Súlyos terhet vállal magára, aki új videokártya vásárlására adja a fejét: nem csak a kriptobányászok és a nyerészkedők által felhajtott árakkal, de az üres polcokkal is meg kell küzdeni, mivel a chiphiány szorongatta kínálat egyszerűen képtelen utolérni a megnövekedett keresletet.

Ha viszont hihetünk az Nvidia legújabb marketingkampányának, most hirtelenjében sokat javult a helyzet, a promóció ugyanis csodák csodájára az aktuális GeForce-széria bőséges készleteivel kérkedik.

Hirdetés

A Restocked & Reloaded (Feltöltve és Újratöltve) szlogennel futó reklám szerint a GeForce RTX 30-sorozat ismét elérhetővé vált, így nincs akadálya, hogy rászabaduljunk a pénztárakra. A magyarországi viszonteladók listája ugyan üres, de a TechPowerUp beszámolója alapján a kampányban közreműködő partnereknél valóban van készleten a kártyákból, egyes modellek esetében pedig még kisebb leárazások is akadnak.

Mindebből persze korai lenne a GPU-hiány végére következtetni, valószínűleg csak arról van szó, hogy az Nvidia egy nagyobb készletet tudott piacra dobni, az időzítés pedig talán nem teljesen független attól, hogy valamikor a következő hónapok során az Intel is belép a ringbe az Arc-sorozattal.  

Akárhogy is legyen, a 3D Center nemrég biztató hírekkel szolgált az árak alakulását illetően. A német portál legfrissebb adatai szerint már a hetedik egymást követő hónapja csökkenőben van a GeForce és a Radeon GPU-k ára. Az AMD-kártyákért így átlagosan már "csak" a hivatalos listaár 112%-át, az Nvidia-kártyákért pedig a 119%-át kérik a kereskedők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.